EtherCAT- és TSN-hálózatok könnyű összekapcsolása

EK1000 típusú EtherCAT TSN-csatoló: EtherCAT kommunikáció kapcsolt Ethernet-hálózatokon keresztül

A Beckhoff EtherCAT be/kimeneti rendszere az új, EK1000 típusú buszcsatolóval bővült. Az eszköz EtherCAT-szegmensek és távoli EtherCAT-vezérlők közötti kommunikációt biztosít heterogén Ethernet-hálózatokon keresztül. Az időkritikus (TSN – Time Sensitive Network) funkciókat támogató buszcsatoló lehetővé teszi az Ethernet switchek okozta késleltetések minimalizálását, valamint számos EtherCAT be/kimeneti terminál és más EtherCAT eszköz időkritikus hálózati környezetekben történő alkalmazását.

pr142017_Beckhoff_EK1000_web

Az EK1000 típusú EtherCAT TSN-buszcsatolóval heterogén hálózati környezetekben kiterjeszthetők az EtherCAT alkalmazási lehetőségei.

Az EtherCAT TSN-buszcsatoló egyesíti az EtherCAT, valamint az időkritikus hálózatok előnyeit. Az EtherCAT ideális arra, hogy az ipari környezetekre jellemző teljes folyamat során az analóg illetve digitális bemenetektől származó számos kisebb adatcsomagot egyesítse. A TSN lehetővé teszi a heterogén Ethernet-hálózatokon a valós idejű működésre felkészített, a hálózati infrastruktúrán keresztül rangsorolt átvitellel továbbítható adatfolyamok meghatározását. Eredményképpen a TSN-funkcióknak köszönhetően az Ethernet-hálózatokon keresztül a vezérlőrendszerek egyszerre több EtherCAT-szegmenst címezhetnek meg valós időben, és ehhez semmit sem kell módosítani az EtherCAT-slave eszközökön.

Az EtherCAT-szegmensben első eszközként szereplő EtherCAT TSN-buszcsatoló két 100 Mbit/s sebességű Ethernet-interfészt biztosít. Az egyiken keresztül a csatoló kapcsolódik az Ethernet- vagy TSN-hálózatra, a másik pedig további távoli EtherCAT-eszközök igény szerinti integrálására használható. Az EK1000 minimális késleltetéssel juttatja el a telegramokat a TSN-hálózatból az EtherCAT-portra, ezáltal immár TSN-hálózatokon is rendelkezésre állnak az EtherCAT bevált szolgáltatásai, jelei. Ilyenek például az elosztott órajelek, az XFC-vezérlés vagy az EtherCAT-rendszerű hajtásokkal való kommunikáció. TSN-kiterjesztés nélküli hálózatokon a buszcsatoló egy EtherCAT-hálózat szokványos Ethernet-hálózattal való összekapcsolására is használható.

További információ

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]