Az új FEEDIO rendszerrel termelékenyebbé válik a Brother SPEEDIO sorozata

SPEEDIO szerszámgépeihez fejlesztett automatizálási rendszereket mutatott be 2017-ben a Brother Európa legjelentősebb szakmai vásárán, az EMO-n. A legújabb fejlesztések Magyarországon az M+E közvetítésével érhetők el.

2017_EMO_Brother_02

A Japán vállalat 2013-ban alakította át szerszámgép-portfólióját és vezette be a Brother SPEEDIO márkanevet. Az új név a megnövelt termelékenységet és a magasabb sebesség elérését fejezi ki.

A SPEEDIO sorozat szerszámgépeiről korábbi cikkeinkben olvashatnak:

SPEEDIO megmunkáló központok a Brother-től

Itt a legújabb SPEEDIO sorozat Japánból

Ezekhez a közkedvelt, elterjedten alkalmazott szerszámgépekhez fejlesztett automatizálási megoldásokat láthattak az EMO-ra látogató érdeklődők. Az európai szerszámgépipari szakvásáron a Feedio rendszerek kiemelt figyelmet kaptak a Brother standján. Az ABB-vel közösen fejlesztett megoldásokkal a gyártás felgyorsul, emberi munkaerő váltható ki és ezzel, valamint a folyamatos, felügyelet nélküli munkavégzéssel eredményesebbé válik a termelés.

A Feedio rendszerről Yosuke Tsuda, a Nomura Trading – Frankfurt Branch Sales menedzsere beszélt, kiemelve az alkalmazással elérhető előnyöket.

A Feedio automatizálási rendszerek kis helyigényű megoldások a termelés hatékonyságának növelésére. Az ABB és a Brother együttműködésének köszönhetően a speciális kompakt robotcellák valamennyi SPEEDIO szerszámgéppel képesek együttműködni, legyen szó kisebb méretű, vagy nagyobb, bonyolultabb alkatrészek kezeléséről.

Az automatizálási kiegészítő egyszerűen csatlakoztatható a szerszámgépekhez, így nincs szükség hosszas telepítésre. A programozás és a beállítások a kiforrott megoldásnak és a példás terméktámogatásnak köszönhetően gyorsan elvégezhetők. Tehát hamar elérhető a felügyelet nélküli automatizált termelés.

A Feedio rendszerek Európában az EMO-n debütáltak, hazánkban pedig az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft., a Brother szerszámgépek hazai értékesítője forgalmazza őket.

További információ

A NOMURA TRADING weboldalán.

A Brother gépek magyarországi forgalmazója, az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. honlapján.

A Brother hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]