A világ legkisebb fidget spinnere NEXIV videós mérőrendszeren mérve

A MinebeaMitsumi Inc. a legkisebb méretű, kereskedelmi forgalomban kapható csapágy felhasználásával megépítette a világ legapróbb fidget spinner-ét. A mindössze 5.09 mm hosszúságú darab méréséhez azonban egy ilyen kis mérettartományban is pontos eredményeket szolgáltató mérőrendszerre volt szükség: a NEXIV VMR-3020 pedig pont ilyen. A nagy pontosságú, precíz mérőrendszer kimondottan a kisméretű, akár áttetsző anyagból készült munkadarabok éleinek mérésére lett kifejlesztve. Ez pedig elengedhetetlen az apró darabok szigorúan tűrésezett méreteinek ellenőrzéséhez.

Az alábbi videóban megtekinthető, ahogy a NEXIV VMR-3020 mérőrendszer a világ legkisebb fidget spinner-ének méreteit ellenőrzi:

A Guiness Record-ról készült teljes cikk ezen a linken olvasható.

A NIKON NEXIV mérőrendszerekről pedig ezen az oldalon található további információ.

Elérhető opciók

A különböző nagyítású mérőfejek segítségével a NEXIV rendszer képességei hatékonyan kihasználhatók. Az eltérő nagyítások mellett opcionálisan választható világítással kaphatók, hogy az adott mérési feladatra tökéletesen alkalmazhatók legyenek. A professzionális mérőoptikák számos körülmény mellett lehetővé teszik a precíz méretellenőrzést – természetesen nemcsak fidget spinner-ek vizsgálata esetén.

ForrásNikon

További információ

A Nikon Metrology blog oldalán.