A logisztika átalakulása a digitalizáció hatására

A digitális átalakulás ugyanúgy ahogy a tervezésre, a termékfejlesztésre és a gyártásra hatást gyakorol, a logisztikát sem hagyja érintetlenül. A termékkezelés, a raktározás és a szállítás folyamataiban számos változást tapasztalhatunk a legújabb ipari forradalom hatására.

10_logistics_4_0_v3-1

A logisztikában, az iparhoz hasonlóan forradalomról beszélhetünk, hiszen sosem volt még annyira egyszerű és könnyen automatizálható a termékkövetés, mint napjainkban. Az eszközpark, amely a szakemberek rendelkezésére áll, lehetőséget teremt az önálló raktározási rendszerek kiépítésére, amely a termelést, valamint a késztermékek szállítását is jelentősen leegyszerűsíti. Ennek ellenére korántsem beszélhetünk autonóm logisztikai rendszerekről. Az előrejelzések szerint ugyanis a logisztika még egy ideig olyan terület marad, ahol szükség lesz az emberi felügyeletre.

A forradalomra felfigyelve nemcsak ipari logisztikai rendszerekre kell gondolnunk. Vegyük például az egyre népszerűbb webáruházak, vagy online boltok logisztikai rendszereit! Ezekben, hasonlóan az ipari termelővállalatok raktározásai rendszerei, maradéktalanul pontos és gyors kiszolgálásra van szükség. Az, hogy a logisztikai rendszerek felhasználása egyre terjed, természetesen megfelelő környezetet teremt a fejlesztéseknek és elegendő nyomást gyakorol a rendszerek megalkotóinak arra, hogy folyamatosan újdonságokkal rukkoljanak elő.

A logisztika tehát olyan terület, amelyben a fogyasztói igények és az ipari termelésben bekövetkezett jelentős változások két irányból inspirálják a szállítmányozás, raktárazás és elosztás fejlesztését.

Olvassa el teljes cikkünket az Ipari Digitalizáció Magazin oldalon és tudjon meg többet, hogy ne érhesse felkészületlenül a jövő!

Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a https://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.

Megosztás
[
    ]