Új funkciók a YASDA OpeNe rendszerének második verziójában

A tavalyi évben került bemutatásra az ultraprecíziós megmunkálógépeiről ismert japán cég, a YASDA, saját fejlesztésű operációs rendszerének második verziója, az OpeNe 2.0. A szoftverrel és a vállalat egyéb újdonságaival a 2017-es EMO-n találkozhattak az érdeklődők.

OpeNe 2.0

A YASDA OpeNe szoftver egy egyedi operációs rendszer, amely felhasználó-specifikus beállításokat kínál a gépkezelőnek, leegyszerűsítve ezzel a gépek saját operációs rendszerét. Az OpeNe számos gépkezelői lehetőséget támogat és olyan automatizációs funkciókkal van felszerelve, mint a szerszámélettartam-kezelő vagy a termelésvezérlő. 

A szoftver új, 2.0-s verziója három különböző koncepció – könnyű kezelés, edge computing és öndiagnózis – köré épül, Windows operációs rendszereken futtatható és a korábbi verzióhoz képest vizuálisabb kezelőfelületet kínál. A program karbantartói funkciója egy tengelydiagnosztikai eszközzel is bővült, ami minden releváns adatot gyűjt és listáz.

YMC 650

2017_EMO_Yasda_07

A kiállításon szintén megtekinthető volt a YASDA kompakt mikro megmunkálóközpontjait listázó YMC sorozat új tagja, egyben a méltán sikeres 430-as gép utódja, az YMC-650. Az új gép nagyobb munkaasztallal rendelkezik, emellett terhelhetősége is több, mint kétszerese kisebb elődjének. A 650-ben egy új funkció is helyet kapott, így a gép a marási műveletek mellett köszörülésre is képes. Ennek köszönhetően akár teljes mértékben helyettesíthet egy különálló köszörűgépet. Az YMC-650, akárcsak a sorozat másik tagja, kiválóan alkalmas a kis helyigényű, folyamatos működést igénylő munkafolyamatokhoz és állandó minőséget ígér akár szubmikronos pontosság mellett is.

További információ:

A YASDA gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, a TECNO.team honlapján.

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás

TECNO.team GmbH
Tel: +36 30 946 7147
E-mail: thiery@t-email.hu