MPS1 Fúrók – Új 10-40 x D szárhossz

A Mitsubishi szerszámok kizárólagos magyarországi képviseletét a Lovász Kft. látja el.

Az MPS1 fúrókat arra tervezték, hogy megduplázzák a forgácsolási teljesítményt – a lehető legmagasabb forgácsolási paramétereket alkalmazva, kiemelkedően nagy élettartamot biztosítva. Kombinálták az eddig bevált fúrótulajdonságokat a legújabb technológiákkal.A széria most kibővült extra hosszú típusokkal, amelyek 10 – 40 x D-ig terjedő szabványos méretekben váltak elérhetővé.

MPS1-10xD

Optimális vágóél kialakítás

Az MPS1 típusú fúrók 3xD és 8xD méretek között egy speciális kialakítású, egyenesebb keresztéllel rendelkeznek, míg az 10xD-től 40xD-ig terjedő mérettartományban a szerszámok kifejezetten ezekre a méretekre optimalizált, ívelt vágóéllel készülnek. A két különböző kialakítás könnyebb forgácsolást tesz lehetővé a kívánt mélységekben. Az így kialakított vágóélek és az innovatív Z alakban elvékonyodó geometria miatt kisebb forgácsoló erő lép fel, valamint az új MIRACLE SIGMA bevonatnak köszönhetően kiváló éltartam biztosítható.

Bizonyított tulajdonságok

Az újragondolt dupla támasztó élkialakítás a jól bevált és alkalmazott technológiák szerves része. A fúró így a lehető legnagyobb furatpontosságot biztosítja kiváló felületi minőség mellett, különösen előfúrt munkadarabok esetén. Az új TRI-Cooling hűtőcsatornák MQL-re (Minimum Quantity Lubrication; minimális hűtő-kenő folyadék alkalmazása) optimalizáltak és bizonyítottan nagyban javítják a hűtőfolyadék áramlását oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: a vágóélhez. Széleskörű áramlásdinamikai kutatásoknak köszönhetően nem csak több hűtőfolyadék jut a fúró éléhez, de odavezetése is sokkal hatékonyabban történik. Kimutatták, hogy a hűtőcsatorna alakjának optimalizálásával kétszer annyi hűtőfolyadék nagyobb sebességgel juttatható a furatba, mint azt a hagyományos kör keresztmetszetű hűtőcsatornákkal biztosítani lehet. A TRI-Cooling hűtőcsatornával elért extra áramlás kritikus a hatékony forgácseltávolítás szempontjából, aminek eredménye a folyamatos, nagy teljesítményű és sokféle anyag esetén alkalmazható furatkészítés.

MPS1-L10-40 end view

MIRACLE SIGMA bevonat

Az új MIRACLE SIGMA egy PVD (Phisycal Vapor Deposition; fizikai úton történő bevonatképző eljárás) eljárással készülő Al-Ti-Cr-N bázisú bevonat, amely különösen a modern termelési környezet által megkövetelt nagyobb forgácsolási sebességek esetén biztosítja a nagyobb szerszám éltartamot. Ezen felül a bevonat polírozott Zero-μ felülete több fontos előnyt is ad, mint például az élrátétképződés elleni kiváló ellenállás és az egészen kis súrlódási együttható, aminek köszönhetően megbízható forgácsolás érhető el. A sima felület a hatékony forgácseltávolítást is nagyban segíti. Ez a tulajdonság a teljesítmény szempontjából fontos tényező, figyelembe véve a nagy forgácsolási sebesség miatt megnövekedett forgácsmennyiséget. A szerszám keményfém alapanyagának szilárdsága és keménysége létfontosságú az új bevonat teljesítményfokozó hatásának érvényesüléséhez.

Forrás:Mitsubishi Materials

További Információ:

A Lovász Forgácsoló Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]