Könnyűsúlyú tokmánypofákkal a hatékonyabb esztergálásért

Számos fejlesztésével a könnyűsúlyú tokmánypofák területén, a SCHUNK új életet lehel az esztergálási alkalmazásokba.

A megfogó rendszerek és befogó technológiák területén piacvezetőnek számító német vállalat folyamatos innovációkkal igyekszik javítani a különböző gépipari alkalmazások hatékonyságát. Legyen szó szerszámgépekről, robotikáról vagy automatizációról, a SCHUNK termékei szinte minden területen megtalálhatók, ideális megoldást nyújtva a termelékenység növeléséhez.

Teljes portfóliójuk több, mint 11.000 terméket számlál, magába foglalva a világ egyik legnagyobb szabványos tokmány választékát. Legutóbbi fejlesztésük eredményeként a lista számos új befogó karommal és lépcsős tokmánypofával bővült. A kifejezetten esztergálási műveletekhez kínált termékek ráadásul opcionálisan könnyűsúlyú változatokban is elérhetők.

Az új termékekkel – típustól függően – akár 40%-os súlycsökkenés is elérhető, emellett azonban a normál pofák karakterisztikái, így például a stabilitás is, teljes mértékben megmaradnak. A könnyűsúlyú tokmánypofák tompítják a nagy megmunkálási sebességnél fellépő centrifugális erő hatásait, ezzel csökkentik a befogási erővesztességet, és növelik a folyamat megbízhatóságát. A könnyen deformálódó alkatrészek stabil megmunkálásához ráadásul eleve kisebb szorítóerőre van szükség, ezekhez a folyamatokhoz tehát még optimálisabb működést biztosítanak.

Magas folyamatstabilitás és hatékonyság - kevesebb munkadarab deformáció: fejlesztéseinek eredményeként, a SCHUNK számos standrad felső tokmánypofáját kínálja könnyűsúlyú kivitelben. Fotó: SCHUNK

Magas folyamatstabilitás és hatékonyság – kevesebb munkadarab deformáció: fejlesztéseinek eredményeként, a SCHUNK számos szabványos felső tokmánypofáját kínálja könnyűsúlyú kivitelben. /Fotó: SCHUNK

A tokmánypofák további előnyei közé tartoznak a csökkentett ütközőzónák és a kisebb súlyból eredő energiatakarékosság. Az új termékek tehát ideális körülményeket biztosítanak a könnyűsúlyú tokmányok, így például a SCHUNK ROTA NCE, vagy bármelyik egyéb hagyományos tokmány használatánál.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]