Kiváló gépgyártási megoldások szabványosított, nagy teljesítményű generátorokkal

Milyen cselekvési minták befolyásolják döntő mértékben a német gépgyártás sikerét? A megkérdezett vállalkozások több mint 70%-ának válaszaiból kiderült, hogy a vevőspecifikus rendszer- és integrációs megoldások a legfontosabb sikertényezők közé tartoznak.

Erre a kérdésre a Német Gép- és Berendezésgyártók egyesületének (VDMA) és a McKinsey vállalkozási tanácsadó cégnek két éve „A német gépgyártás jövőbeli perspektívája” jegyében végzett kutatása teljesen különböző válaszokat adott. A megkérdezett vállalkozások több mint 70%-ának válaszaiból azonban kiderült, hogy a vevőspecifikus rendszer- és integrációs megoldások a legfontosabb sikertényezők közé tartoznak – és az EMAG Automation már évek óta ezt a célkitűzést vallja magáénak.

Az eldec CUSTOM LINE generátorok kívánságra 2-8 kimenettel szállíthatók, teljesítményük pedig egymástól függetlenül vagy egyidejűleg szabályozható.

Az eldec CUSTOM LINE generátorok kívánságra 2-8 kimenettel szállíthatók, teljesítményük pedig egymástól függetlenül vagy egyidejűleg szabályozható.

A vállalat komplett és tökéletesen a követelményeknek megfelelő gépjárműipari gyártási megoldásokat kínál, amelyek középpontjában többek között a lézeres hegesztés és a termikus illesztés áll. A siker egyik záloga: generátorok az eldec-től. Ezek szolgáltatják az energiát az induktív hevítéshez, amely az illesztés és a lézeres hegesztés egyik fontos részfolyamata. Megbízhatóságuk és teljesítőképességük ezért nagy jelentőséggel bír az EMAG Automation sikere szempontjából. Mindez az eldec termékprogramra nézve is előnyös: Minden konfigurációhoz egy megfelelő generátor áll rendelkezésre – ez alapfeltétele az egyre nagyobb jelentőséggel bíró vevőspecifikációnak.

Akár sebességváltó kerékről, differenciálházról vagy bütyköstengelyről legyen szó, az ilyen és ehhez hasonló váltó- vagy motoralkatrészek előállítása ma már ritkán történik hagyományos gépipari megoldással. Ellenkezőleg: a gépgyártásban egyre nagyobb szerepet kapnak az egyedi megoldások. A vevők olyan, speciális és átfogó gyártási megoldásokat keresnek, amelyek ideális esetben egy „One-Piece-Flow“ rendszerben teljesítik a feladatot. Ehhez a kiindulási alkatrészek tisztításától a végtermék ellenőrzéséig minden részfolyamatot integrálni kell, és ezeket a munkadarabot jellemző speciális körülményekhez kell igazítani – ez egy olyan kihívás a gépgyártással foglalkozó szakemberek számára, amelyhez nem utolsó sorban az adott alkatrésszel kapcsolatos jelentős tapasztalatok és ismeretek szükségesek.

Az eldec generátorok hatásfoka minden teljesítményosztályban 90 százalék felett van, így ezek a termékek hozzájárulnak a gép  energiatakarékos felhasználásához. Jó példa erre az új SFC 600 illesztőberendezés.

Az eldec generátorok hatásfoka minden teljesítményosztályban 90 százalék felett van, így ezek a termékek hozzájárulnak a gép energiatakarékos felhasználásához. Jó példa erre az új SFC 600 illesztőberendezés.

Ennek fényében magyarázható az EMAG Automation piaci szerepvállalása: A vállalat többek között központi sebességváltó komponensek lézeres megmunkálására specializálta magát, vevői számára pedig teljes körű projekttervezést és -kivitelezést kínál. Ezzel magyarázhatók a jelentős hatékonyságnövekedést biztosító gyártási megoldások. Vegyük például a sebességváltó kerekeket: Megmunkálásuk az EMAG Automation automatizált ELC berendezéseivel tíz másodpercen belül elvégezhető. A gép a munkadarabokat automatikusan betölti, összepréseli őket, ezt követi az alkatrészek induktív eljárással történő előmelegítése kb. 170 °C-ra, végezetül a munkadarabok egy lézersugár segítségével összehegesztésre kerülnek. Az induktív előhevítés biztosítja, hogy magas szénegyenértékű vagy kedvezőtlen geometriájú, kritikus nyersanyagokat biztonságosan, repedés nélkül lehessen összehegeszteni. Az alkalmazásra kerülő eldec generátor döntő szerepet játszik a precíz és tetszőlegesen reprodukálható hővezetésben, és biztosítja, hogy a szükséges hőmérséklet ugyan meglegyen, de megakadályozza a túlhevülés okozta szerkezeti elváltozásokat.

Miért építenek az EMAG Automation szakemberei átfogó rendszerük megvalósításakor az eldec cég által kifejlesztett megoldásokra? „Először is meggyőzött bennünket a technológia fejlettségi szintje” – magyarázza Dr. Andreas Mootz, az EMAG Automation ügyvezető igazgatója. „A generátorok nagyon fejlett teljesítményelektronikával és vezérléstechnikával rendelkeznek. Ezért olyan egyszerű ezeket gépeinkbe integrálni, illetve pontosan az igényekhez alakítva konfigurálni. És nem utolsó sorban nagyon megbízható a technika.” – Ez a megítélés tökéletesen megegyezik az eldec elvárásaival: A készülékek igényes, részben kézi megmunkálással készülnek, és kiszállítás előtt ezeket a cég szakemberei gondosan ellenőrzik. A rezonancia-rezgőkör és az alkatrészek nagy része a cég saját terméke – csak így lehet kielégíteni azokat a teljesítménysűrűséggel szemben támasztott követelményeket, amelyek mellett a cég elkötelezte magát.

Az eldec generátorai igényes, részben kézi megmunkálással készülnek, és kiszállítás előtt ezeket a cég szakemberei gondosan ellenőrzik.

Az eldec generátorai igényes, részben kézi megmunkálással készülnek, és kiszállítás előtt ezeket a cég szakemberei gondosan ellenőrzik.

Minden egyes generátornak a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie, ezért ezekben egy megfelelően kidolgozott, robosztus váltóirányító-rendszer kerül alkalmazásra. A gondosan összehangolt vezérléstechnikával kombinálva így egy felettébb megbízható és energiahatékony termék jön létre. „Ezek minden, a gépgyártásban tevékenykedő vevő számára fontos minőségi tényezők” – magyarázza Stefan Tzschupke, az eldec cég generátor-üzletfejlesztési igazgatója. „Karbantartást gyakorlatilag nem igénylő termékeket gyártunk, amelyek a gépben minden feltűnés nélkül látják el feladatukat. A megbízhatóságot és a hatásfokot évtizedekig folyamatosan fejlesztettük. Eredményként egy tökéletesen adaptált, nagy teljesítményű komponenst kaptunk.”

Az eldec generátor mindig jó megoldás

Az érem másik oldala az, hogy az EMAG Automation és más gépgyártók is különösen az eldec nagy termékválasztékából profitálnak. A szakemberek általánosságban alacsony-, közép- és nagyfrekvenciájú generátorokat kínálnak 5 és 1.500 kW között, valamint DF- és SDF®-generátorokat 50 és 3.000 kW között. Az EMAG Automation gépeiben kizárólag középfrekvenciájú generátorokat (MFG) alkalmazunk. „Az eldec termékek széles skálája számunkra leegyszerűsíti a pontosan méretezett energiaforrás kiválasztását a gépben történő induktív hevítéshez” – magyarázza Dr. Mootz. „Az együttműködés is rendkívül egyszerű. Szinte már katalógusból tudunk rendelni, és végül mégis biztosak lehetünk abban, hogy tökéletes megoldást kapunk.” Különösen a többszörös kimenet példájával szemléltethető jól, mennyire fontos a generátoroknak ez a „pontos méretezése” a gépgyártás szempontjából: az eldec generátorok kívánságra 2-8 kimenettel szállíthatók, amelyek teljesítménye egyidejűleg vagy egymástól függetlenül szabályozható. „Gyakran előfordul, hogy a munkadarabok különböző geometriája miatt a hevítéshez két induktorra van szükség. Ebben az esetben a gép beépítési tere, a belső kábelezés és a vezérlés sajátosságai miatt nagy előny, ha csak egy generátorra van szükség” – teszi hozzá Dr. Mootz.

A gépiparban használatos induktorok kifejlesztése és gyártása szintén az eldec cégnél történik.

A gépiparban használatos induktorok kifejlesztése és gyártása szintén az eldec cégnél történik.

Az eldec az iparágra összpontosít

Az EMAG Automation és az eldec közötti együttműködés már több mint öt éve tart, és azóta is tovább fejlődik. A szakemberek az illesztő- és a lézeres hegesztőgépekben a hevítéshez energiaforrásként ma már csak az eldec kompakt MFG középfrekvenciájú generátorait alkalmazzák. Ugyanez vonatkozik az ezekben lévő induktorokra is, amelyeket szintén az eldec fejleszt ki és gyárt. Ezt a sikermodellt az eldec példaértékűnek tekinti, az indukciós szakemberek a gépgyártásnak ugyanis nagy jelentőséget tulajdonítanak.

Ennek jegyében partnereit a cég gyakran már a projektek korai stádiumában támogatja, mivel a tervezett berendezésből így lehet a legjobb indukciós teljesítményt kihozni. A végeredmény egy robusztus, testreszabott és energiahatékony energiaforrás, induktor és hűtőrendszer megoldás. “Vevőinknek kívánság szerint folyamatfejlesztést is kínálunk. Így például az EMAG Automation számára a generátorokat a jövőben előre beállított gyártási receptekkel fogjuk kiszállítani” – magyarázza Stefan Tzschupke. „Ehhez az szükséges, hogy a rendszert – a generátorokat, az induktorokat és a vevő munkadarabjait is beleértve – teljes mértékben itt, az eldec cégnél helyezzük üzembe. Ezzel az ajánlattal biztosítani tudjuk, hogy az egyre bonyolultabbá váló technológiai folyamat az integrálás után a vevőnél  lehetőleg rövid legyen. Indukciós technikánk és tapasztalatokból eredő tudásunk minden gépgyártónak hasznára válik.”

Forrás:EMAG eldec

További információ

Az EMAG weboldalán.

Megosztás
[
    ]