Digitalizáció és kiberbiztonság

Bár kétségtelen, hogy a digitalizáció, az automatizáció és az eszközök hálózatba kötése felgyorsítja és megkönnyíti a mindennapi munkavégzést, ahhoz, hogy ezek a rendszerek hatékonyan és megbízhatóan működjenek, fontos figyelmet fordítanunk a biztonságra is. A rosszindulatú szoftverek és az adatlopás a termelési hálózatokra is veszélyt jelentenek.

11_security

Adataink védelmét számos megoldással biztosíthatjuk, azonban a megfelelő védelem kiépítése szempontjából fontos, hogy ismerjük a lehetséges támadások jellegét is. Ezeket gyűjtöttük össze cikkünkben.

Feltárjuk a phishing módszer lényegét, a malware programok működését, a DoS és DDoS támadások, az SQL befecskendezés valamint az APT elveit. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen támadásoktól tarthatunk a kibertérben, bizonyára könnyebben fel tudunk készülni a védekezésre is. Cikkünkben röviden összefoglaljuk az egyes veszélyforrások ellen bevethető védekezési lehetőségek lényegét is.

Olvassa el teljes cikkünket az Ipari Digitalizáció Magazin oldalon és tudjon meg többet, hogy ne érhesse felkészületlenül a jövő!

 Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a https://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.

Megosztás
[
    ]