Bővül a Shark Line menetfúró sorozat

A Dormer Pramet kibővítette Shark Line anyagspecifikus menetfúró termékpalettáját két új szerszámtípussal.

Az egyedi ötvözetnek, a speciális bevonatnak és a funkcionális tervezésnek köszönhetően a közkedvelt, alapanyagspecifikus szerszámcsalád nagy folyamatbiztonságot és teljesítményt biztosít számos, a gépiparban elterjedten alkalmazott fém megmunkálása közben.

Eltérő színek jelölik a szerszámszáron az adott típussal megmunkálható anyagok körét. Ez a megoldás egyszerű és gyors megkülönböztetést és szerszámválasztást tesz lehetővé.

A legfrissebb újítások a sárga jelzéssel ellátott szerszámokat, amelyek szerkezeti-, szén- és alacsony ötvözésű acélok (E412) megmunkálásában jeleskednek, valamint a rozsdamentes anyagokhoz (E414) ajánlott kék jelzésű szerszámokat érintik.

A legfrissebb újítások a sárga jelzéssel ellátott szerszámokat, amelyek szerkezeti-, szén- és alacsony ötvözésű acélok (E412) megmunkálásában jeleskednek, valamint a rozsdamentes anyagokhoz (E414) ajánlott kék jelzésű szerszámokat érintik.

Mindkét új kialakítás spirális forgácshornya 48°-os, ami könnyű és gyors forgácselvezetést biztosít, ezzel a szerszám alkalmassá válik mély furatokban és zsákfuratokban való menetfúrásra is, akár 3xD mélységig.

A speciális “three radii” szerszámprofil a horony mentén állandó dőlésszöggel a vágási paraméterek megbízható kontrollálását teszi lehetővé, illetve segít megakadályozni a folyóforgács összeállását a szerszámon. Ez összességében nagyobb termelékenységet eredményez, mivel minimalizálja az állásidőt.

A hatékony forgácseltávolításban szerephez jut a hátsó kúp is, amely csökkenti a forgácsképződést a fúrás utolsó lépéseiben. Ez a kialakítás ráadásul csökkenti a megmunkálási nyomatékot az ellenirányú forgásnál, így növelve a szerszámélettartamot.

Természetesen a Shark sorozat további anyagok megmunkálására is tartogat szerszámokat. Így a piros gyűrű az ötvözött acélok, a zöld jelzés az alumínium, a fehér szín pedig az öntöttvas megmunkálására utal. A sorozat szerszámai mind speciális keverékű porkohászati acélból készülnek, mely eltér a hagyományos HSS-E-PM anyagminőségektől. Ezzel olyan szerszám jön létre, ami verhetetlen szívóssággal és éltartóssággal rendelkezik.

Amennyiben szeretné letölteni a Pramet 2017.2-es új termékbrossúráját, kérjük, látogasson el a www.dormerpramet.com weboldalra.
Az új Pramet termékkínálatot működés közben is megtekintheti a Dormer Pramet YouTube csatornáján: www.youtube.com/dormerpramet.

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer-Pramet hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]