Az autóiparnak az autóiparból: Hyundai WIA szerszámgépek

Korea vezető CNC szerszámgép-forgalmazója a Hyundai a nemzetközi piacon is egyre nagyobb részesedéshez jut. Hazánkban a forgalmazásért és a támogatásért az Origo CNC Kft. felel. A magyar forgalmazó ügyvezetője és az európai központ vezetői az EMO-n nyilatkoztak az elmúlt évek eseményeiről és a jövőbeli fejlesztési célokról.

2017_EMO_Hyundai-WIA_1

A 2017-es hannoveri kiállításon az ázsiai gyártó számos gépe bemutatkozott, köztük olyan modellek is, amelyeket kimondottan az európai igényeknek megfelelően, az öreg kontinensen gyártanak. 

Borbély Péter, az Origo CNC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Hyudai WIA szerszámgépek kizárólagos magyarországi képviseletét 2017-ben vették át, Thomas Wenzlow, a Hyundai WIA Europe GmbH regionális igazgatója pedig hozzátette, hogy amióta az Origo CNC Kft.-vel dolgoznak, Magyarországon 200%-kal nőttek az eladások. A koreai szerszámgépek forgalmazására szakosodott magyar cég szerint a piacon előnyt jelent, hogy a gyártó regionális központja raktárral is rendelkezik, így a csere-, illetve kopóalkatrészek pótlása gyorsan megoldható. Ez a rugalmasság pedig nagyon sokat jelent az ügyfeleik számára.

Autóipari háttérrel autóipari igényekre szabva

A Hyundai WIA vállalatcsoport a Hyundai Motor Group részeként erős autóipari háttérrel rendelkezik. Versenyelőnyét többek között annak köszönheti, hogy ez a közvetlen kapcsolat támogatja a fejlesztéseket, olyan gépekkel és rendszerekkel látják el partnereiket, amelyek kifejezetten ebben a szigorúan ellenőrzött és bonyolult folyamatokkal átszőtt szektorban működnek hatékonyan. Ez az egyedi profil, kiegészülve a helyi jelenléttel, pedig egész Európában ismertté teszi a vállalatot.

2017_EMO_Hyundai-WIA_67

Hyundai WIA XF sorozat

Az XF sorozat nagy termelékenységű és széles körben használható megmunkáló központokat kínál. Az öttengelyes megmunkálásokra alkalmas szerszámgépcsalád robusztus felépítéssel és gyors, pontos hajtásrendszerrel rendelkezik. Ezt elismerendő a 2017-es EMO kiállításon a Hyundai WIA XF2000 nyerte az MM díját marás kategóriában.

2017_EMO_Hyundai-WIA_34

Innováció és fejlesztés

Az Európában egyre növekvő kereslet és a régióra jellemző egyedi igények új megközelítést, illetve egyes fejlesztések kiszervezését követelték. Ma már Európában is nagy számban gyártanak Hyundai szerszámgépeket, elsősorban a kontinensen tevékenykedő autóipari vállalatok számára. A további fejlesztések gördülékeny lebonyolítása érdekében pedig 2018 második felében egy németországi Technológiai Központ létrehozásán dolgozik az európai regionális vezetés. Dean Hwang, a Hyundai WIA Europe GmbH Sales menedzsere elmondta továbbá, hogy a központ létrehozásával további növekedést várnak a helyi értékesítésben.

2017_EMO_Hyundai-WIA_55

További információ

A Hyundai WIA szerszámgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, az Origo CNC Kft. honlapján.

A Hyundai WIA hivatalos weboldalán.