Visszatekintés – MACH-TECH 2017

Visszatekintés sorozatunkban összefoglaljuk az idei év legfontosabb külföldi és hazai kiállításain történteket. Az egyes események kiállítóiról készített interjúink, videóink és beszámolóink nagyszerű támpontot kínálhatnak azoknak, akik nem tudtak részt venni a rendezvényeken, de ajánljuk azoknak is, akik szeretnék felfrissíteni helyszínen szerzett élményeiket.

Sorozatunk első részében a 2017. május 9-12 között rendezett legjelentősebb hazai expóról, az Ipar Napjaival összekötött MACH-TECH-ről számolunk be röviden.

Az idei MACH-TECH minden eddiginél nagyobb látogatottságnak örvendett, a kiállítók és a látogatók száma is nőtt a korábbi évekhez képest. A kiállítást hirdető “A jövő jelen van” szlogen az idei év központi tematikáját – az Ipar 4.0-t és az ipari digitalizációt fémjelezte. A megnyitón fontos gazdasági bejelentésekről és a díjazott kiállítókról is informálódhattak az érdeklődők.

1. CAD-Terv

Az Ipar 4.0 kihívásaira kínálta megoldásait a hazai CAD-Terv Cégcsoport. Teljes fejlesztési folyamatokat lefedő szolgáltatáscsomagjaikról, illetve a cégcsoport által forgalmazott Dassualt Sytèmes és Mentor Graphics szoftverekről érdeklődhettek a standjukra látogatók.

Kattintson a részletes beszámolóért!

2. DMG MORI

Idén is számos érdekesség került bemutatásra a DMG MORI standján, így többek között találkozhattunk a méltán sikeres DMU sorozat két tagjával, illetve a japán cég saját fejlesztésű be- és kirakodó rendszerével, a Robo2Go-val.

Kattintson a részletes beszámolóért!

3. FANUC

Az idei év egyik különdíjas kiállítója a FANUC Hungary Kft. volt. A díjat a cég M2000iA-1700L robotja nyerte, amely egy Skoda Rapid emelgetésével bizonyított rátermettségét. Emellett számos egyéb újdonsággal, köztük kollaboratív robotokkal, megmunkáló központokkal és a társkiállítók termékeivel is készültek a FANUC munkatársai.

Kattintson a részletes beszámolóért!

4. IC-Hungary

Az új és használt szerszámgépeket forgalmazó IC-Hungary standján is sok érdekesség fogadta a látogatókat. Ízelítőt kaphattunk a magyar cég által kínált két nagy márka termékeiből, így megtekinthető volt egyebek mellett egy működő Sodick AG60L tömbszikraforgácsoló és egy OR-Laser MAG-20 is.

Kattintson a részletes beszámolóért!

5. KUKA

Legújabb robotos alkalmazásait mutatta be a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft., az ipari mellett így kollaboratív és szenzitív robotjaik képességeiből is ízelítőt kaphattunk.

Kattintson a részletes beszámolóért!

6. MAZAK

A MAZAK standján – az Ipar 4.0 fényében – a vállalat, digitális integrációt kínáló, iSmart Factory koncepciója és az arra épülő Smooth vezérlés kapta a főszerepet. Emellett persze több szerszámgép, köztük a kiállításon debütáló INTEGREX i-200 ST és OPTIPLEX Nexus 3015 Fiber is megtekinthető volt.

Kattintson a részletes beszámolóért!

7. Rolatast

A CHIRON Group hazai képviseletét ellátó Rolatast Bt. izgalmas gép- és szolgáltatásbemutatókkal várta vendégeit. Bemutatkozott a SCHERER FEINBAU VDZ 100 eszterga, megtekinthető volt a CHIRON DZ18W ikerorsós megmunkáló központ, egy látványos demó pedig a CHIRON Retrofit szolgáltatásának előnyeit demonstrálta.

Kattintson a részletes beszámolóért!

8. SHM Consulting

A nagy sikereknek örvendő Salvagnini P1 panelhajlító új funkcióit is megismerhették az SHM Consulting standjára látogatók. A magyar forgalmazó természetesen egyéb márkáit is képviselte; egy Sangaicomo T30 és egy Costa MD4 is bemutatásra került.

Kattintson a részletes beszámolóért!

9. Smartus

Nagydíjas kiállító volt idén az OKUMA hazai képviseletét ellátó Smartus Zrt. Az elismerést a cég gyártásfelületi rendszere nyerte el, de emellett a standon egyéb érdekességekkel, köztük számos szerszámgéppel és egy ROBOJOB cellával is találkozhattunk.

Kattintson a részletes beszámolóért!

10. TRUMPF

Szintén Nagydíjat kapott a TRUMPF Hungary Kft., TruLaser 3060 fiber 2D lézervágó gépével. A vállalat standján egyéb technológiák – lézerhegesztés, lézeres jelölés, hajlítás, stancolás – és néhány TRUMPF kéziszerzsám is kiállításra kerültek.

Kattintson a részletes beszámolóért!

11. WEDCO

Két új szerszámmal és két társkiállítóval – a NIKKEN és a GGW GRUBER termékeivel – is készült idén a WEDCO. Az egyben új technológiát is jelentő szerszámok a parabola- és a titánmarás területén kínálnak professzionális megoldást.

Kattintson a részletes beszámolóért!

12. ZEISS

A Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepe több koordináta- és optikai mérőgépét is bemutatta standján. Emellett a vállalat szoftveres megoldásairól; a mérési adatok gyűjtésére alkalmas Calypso és az eredménygyűjtő és -megosztó PiWeb szoftverekről is tájékozódhattunk.

Kattintson a részletes beszámolóért!

Megosztás
[
    ]