Visszatekintés – EMO Hannover 2017

Visszatekintés sorozatunkban összefoglaljuk az idei év legfontosabb külföldi és hazai kiállításain történteket. Az egyes események kiállítóiról készített interjúink, videóink és beszámolóink nagyszerű támpontot kínálhatnak azoknak, akik nem tudtak részt venni a rendezvényeken, de ajánljuk azoknak is, akik szeretnék felfrissíteni helyszínen szerzett élményeiket.

Sorozatunk második részében a legnagyobb nemzetközi expóról, az EMO-ról számolunk be röviden, melyre idén szeptember 18-23 között került sor. A több, mint 2200 kiállítót számláló eseményen idén is a legaktuálisabb ipari trendeket, így a különböző digitalizációs, automatizációs és IoT megoldások kerültek a fókuszba.

1. CHIRON Group

A CHIRON, STAMA és SCHERER FEINBAU márkákat egyesítő CHIRON Group idén is több szerszámgépét, emellett pedig automatizációs megoldásait és a CHIRON SmartLine termékcsaládhoz tartozó digitalizációs szoftvereit is bemutatta.

Kattintson a részletes beszámolóért!

2. DMG MORI

Egy külön pavilonban, hatalmas alapterületen kínált ízelítőt széleskörű portfóliójából a DMG MORI. Számos újdonság is bemutatkozott, melyről a standon tartott sajtótájékoztatón kaphattak részletes információt az érdeklődők.

2017_EMO_DMG_MORI_1

Kattintson a részletes beszámolóért!

3. Hanwha

Továbbfejlesztett hosszesztergáival érkezett a többek között energetikai- és kőolajiparban is tevékenykedő koreai cégcsoport, a Hanwha.

Kattintson a részletes beszámolóért!

4. Hartford

Az idei EMO-n debütált a tajvani központú Hartford robusztus óriása, az 5-tengelyes megmunkálásra képes, második generációs 5BC portálmaró gép.

5. Matsuura

Két új MX szériás, 5-tengelyes megmunkáló központ, a Matsuura saját fejlesztésű palettázórendszere és a forgácsolás mellé additív technológiát is kínáló hibrid szerszámgép, a Lumex Avance 25 várta a látogatókat a japán vállalat standján.

Kattintson a részletes beszámolóért az MX széria újdonságairól és a Lumex Avance 25 hibrid szerszámgépről!

6. MAZAK

A MAZAK, a korábbi évekhez hasonlóan tartalmas kiállítótérrel készült látogatóinak; a standon rengeteg szerszámgép – köztük két új hibrid technológiás gép -, a vállalat innovatív digitális gyár koncepciója, az iSMART FACTORY és megannyi automatizációs és szoftveres megoldás volt megtekinthető.

Kattintson a részletes beszámolóért a bemutatott hibrid gépekről!

7. OKUMA

Megmunkálás közben volt megtekinthető, mire képes a két ABB rakodó robottal és optikai szenzorokkal felszerelt kompakt 5-tengelyes szerszámgép, a nagy sikereknek örvendő MU-S600V. Szintén kiemelt figyelmet kaptak az OKUMA hatalmas standján a LASER EX sorozat két gépének továbbfejlesztett változatai, illetve a cég Smart Factory megoldásai.

Kattintson a részletes beszámolóért az MU-S600V gyártócelláról és a két továbbfejlesztett LASER EX gépről

8. TECNO.team

Az osztrák szerszámgép forgalmazó TECNO.team standján idén a képviselt márkák gépei mellett bemutatásra került a cég saját fejlesztésű szerszámhűtés optimalizáló rendszere, a BIX-T.

Kattintson a részletes beszámolóért a BIX-T rendszerről!

9. YASDA

Gépek és szoftverek terén is újdonságok a YASDA standján. A japán vállalat bemutatta saját fejlesztésű szoftvere, az OpeNe második verzióját, illetve a sikeres YMC 430 megmunkálóközpont nagyobb változatát, a köszörülésre is alkalmas YMC 650-et.

orange

Sorozatunk korábbi részei:

  1. MACH-TECH 2017