Visszatekintés – Blechexpo 2017

Visszatekintés sorozatunkban összefoglaljuk az idei év legfontosabb külföldi és hazai kiállításain történteket. Az egyes események kiállítóiról készített interjúink, videóink és beszámolóink nagyszerű támpontot kínálhatnak azoknak, akik nem tudtak részt venni a rendezvényeken, de ajánljuk azoknak is, akik szeretnék felfrissíteni helyszínen szerzett élményeiket.

Sorozatunk befejező részében az év utolsó nagy kiállításáról, a stuttgarti Blechexpo-ról írunk. Az idén 13. alkalommal tartott eseményre november 7. és 11. között lehetett ellátogatni, ahol a szokásokhoz híven a lemezmegmunkálással foglalkozó cégek legjava képviseltette magát.

1. AMADA

Új FLW-3000 ENSIS M5 fiber lézeres hegesztő cella, az ENSIS 3015 RI fiber lézer premierje, az AE sorozat új – és egyben legnagyobb – tagjának bemutatója, valamint további három gép fogadta az érdeklődőket az AMADA standján.

Kattintson a részletes beszámolóért az FLW-3000 ENSIS M5-ről!

2. COSTA

A COSTA Levigatrici standján idén is látványos bemutatók demonstrálták az olasz vállalat csiszoló-sorjátlanító gépeinek hatékonyságát. Debütált egy új modell is: az alsó-felső sorjázásra képes, nagy munkaterű CV+V.

Kattintson a részletes beszámolóért!

3. Salvagnini

A Salvagnini – az Ipar 4.0 igényeinek fényében – ebben az évben szerszámgépeinek automatizációs megoldásaira fektette a hangsúlyt. Automata szerszámbeállítóval és MAC 2.0 technológiával felszerelt P2lean, illetve a B3.ATA hibrid élhajlító és az L5 fiber-lézervágó továbbfejlesztett változatai tanúskodtak a vállalat innovatív szemléletéről.

Kattintson a részletes beszámolóért!

4. Timesavers

Széles termékskálájából adott ízelítőt a sorjátlanító gépeket gyártó Timesavers. A kiállításon bemutatták kompakt, kedvező árfekvésű 22-es és a munkadarabok komplett finiselését ellátó 42-es szériájukat, valamint utóbbi kisebb változatát, az új 32-es szériát.

5. TRUMPF

A TRUMPF számos Smart Factory megoldását elhozta az idei expóra, amelyek megváltoztathatják a lemezfeldolgozó ipar működését. Automatizált szállítási rendszerek, jelölőkódokkal ellátott munkadarabok, telefonról elérhető termelési adatok és karbantartási műveletekhez használt okos szemüvegek segíthetik a termelői folyamatok digitalizációját.

trumpf_blechexpo

Kattintson a részletes beszámolóért!

orange

Sorozatunk korábbi részei:

  1. MACH-TECH 2017
  2. EMO Hannover 2017
  3. Automotive Hungary 2017