Továbbfejlesztett Hanwha esztergák a 2017-es EMO-n

Bemutatta szerszámgép kínálatát az idei EMO-n a hatalmas koreai cégcsoport, a Hanwha. Interjúnkban Ki Won Kim-et, a Hanwha Europe GmbH vezérigazgató helyettesét és Borbély Pétert, a Hanwha gépek hivatalos képviseletét ellátó ORIGO CNC Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a koreai vállalatról.

Az 1952-ben alapított Hanwha Corporation cégcsoport neve számos iparágban ismert. Legfontosabb üzletágaik a napenergia és a kőolajipar, de tevékenységi körük része az autóipar és mechatronika, az építőipar, pénzügy de még a kikapcsolódás és életmód területén is kínálnak megoldásokat a kollektív életminőség javítására. Nem meglepő, hogy a Hanwha Korea 8. legnagyobb konglomerátumnak számít, komoly gazdasági potenciállal az amerikai és európai piacokon is.

A kifejezetten a gépipari szektort lefedő Hanwha Machinery 2002-ben vált ki a cégcsoportból, a fejlett technológiák területén végzett kutatás-fejlesztési projektek megvalósítása céljából. Az így felhalmozott tudást a cég mára több területen, köztük a szerszámgépiparban is kamatoztatni tudta. Ennek eredménye, hogy a Hanwha Machinery mára a világ vezető CNC gép- és alkatrészgyártóinak egyike.

Megszokott minőség, javított képességek

Az idei EMO-n 4 hosszesztergát is megtekinthettek a vállalat standjára látogatók, közülük három az XD, egy pedig az STL széria terméke volt. Előbbi különösen fontos; az XD szériás esztergák a Hanwha legnagyobb számban eladott termékei, melyek az új fejlesztések eredményeként akár 45 mm-es főorsó áteresztéssel is elérhetők. A gépek, merev öntvényüknek és nagy teljesítményű hajtott szerszámozásuknak köszönhetően nagy teljesítményű megmunkálásokra is alkalmasak. A vállalat standján a sokoldalú, multi-taskingra is képes XD20V, a nagy teljesítményű, hatékony XD38II és a kompromisszummentes költséghatékonyságot képviselő XD42 gépek voltak kiállítva.

2017_EMO_Hanwha_1

A német piac kimagasló igényeihez fejlesztett, 3-csatornás, revolverfejes automata esztergákat listázó STL sorozat csúcsgépe, az STL38H is megtekinthető volt a kiállításon. A Hanwha ezen a termékcsaládon is komoly újításokat eszközölt, így a gépek fő- és ellenorsója a kategória legerősebb, 23 kW-os teljesítményű motorját kapták. Az STL38H felépítése kifejezetten a nagy teljesítmény igényű, komplex megmunkálásokra lett optimalizálva, a fejlesztéseknek hála pedig mostantól erősített szánburkolattal kapható, tovább növelve a gép tartósságát és biztonságát.

2017_EMO_Hanwha_2

Az európai színtér

A Hanwha európai jelenléte az elmúlt néhány év jelentős piaci növekedésének következtében jelentősen erősödött: részesedést szereztek Svájcban, Olaszországban és Németországban is. Ezt igazolja a vállalat 60-70 gépet számláló hannoveri gép- és szintén jól felszerelt frankfurti alkatrészraktára, ahonnan akár egy hetes határidővel tudnak ügyfeleiknek szállítani. Ennek, illetve a gépekre jellemző kedvező árfekvésnek és megbízhatóságnak köszönhetően a Hanwha kiváló opciót jelent az európai autóipari alkatrészgyártók számára is.

További információ:

A Hanwha Corporation hivatalos honlapján.

A Hanwha szerszámgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, az ORIGO CNC Kft. honlapján.