Tovább az ipari digitalizáció útján

Az ipari digitalizációval kapcsolatban juthattak friss információkhoz a látogatók az Enterprise Communication Magyarország Kft. őszi nyílt napján. A rendezvény alkalmat kínált arra, hogy a SIEMENS PLM-mel közösen indított kampány lezárásaként az elmúlt időszak tapasztalatait is összefoglalja.

2017_11_16_Enterprise_Group_Ipari_Digitalizacio_39

Az Enterprise Communication Magyarország Kft. célja, hogy az ipari digitalizációt elérhetővé tegye a kisebb vállalatok számára. Ezt támogatta a SIEMENS PLM-mel közösen létrehozott kampány is, amelynek keretében esettanulmányokkal és szakmai előadásokkal segítették a KKV szektor szereplőit döntéseikben. Az esemény fókuszában is olyan megoldások bemutatása állt, amelyek a kis- és középvállalati szektorban jól kihasználhatók, mind a tervezésben, mind a termékadatok kezelésében.

https://www.youtube.com/watch?v=My5CdGoiQR0

Digitális gyártás

Az esemény vendégeit Czifrák Gábor, az Enterprise Communication Magyarország Kft. PLM üzletágának vezető értékesítője köszöntötte. Tőle Kádár Botond, az MTA SZTAKI és a Fraunhofer közös Projektközpontjának vezetője vette át a szót. Előadásában a termelés digitális másának, a digitális ikrekből felépített virtuális gyárnak a szerepét emelte ki, amely alkalmas lehet a termékelőállítás folyamatának jobb megismerésére, optimalizálására, fejlesztésére és ellenőrzésére is.

A tavaszi megnyitó eseményhez hasonlóan, a szervezők meghívták partnerük, a DELTA-TECH Kft. képviselőjét. A rendezvényen Tóth István, cégvezető arról beszélt, hogy a KKV szektorban milyen hajlandóság és érdeklődés mutatkozik a digitalizáció iránt. Előadásában kiemelte, hogy a magyar KKV szektorban egyre több cég érdeklődik az ipari digitalizáció iránt és a kampány időtartama alatt is nőtt a digitalizációs eszközök bevezetését vállalók száma.

2017_11_16_Enterprise_Group_Ipari_Digitalizacio_12

Professzionális folyamatmenedzsment – nem csak nagyvállalati környezetben

Bár sok cégnél azt gondolják, hogy méretükre való tekintettel nincs szükségük folyamatmenedzsment rendszerekre, a legtöbb esetben bebizonyosodik, hogy egy-egy jól megválasztott szoftvermegoldás és menedzsment eszköz, jelentősen egyszerűsítheti az ügyvitelt. Cséfalvay István és Szűcs Imre közös előadásában a Teamcenter-ben rejlő páratlan lehetőségekről volt szó. A programcsomag által kínált eszköztár hatékony termékadat-kezelést tesz lehetővé, ami nem csak a belső kommunikációt, hanem a külső kapcsolattartást is egyszerűbbé teszi, ráadásul, akárcsak a digitális gyártási modell, lehetőséget teremt a vállalati folyamatok egyszerűsítésére.

Kampányzárás és nyereményátadás

Az ebédszünetet követően a SIEMENS PLM képviselője, az Ipari Digitalizáció kampány vezetője, Muus Blokker mondott rövid beszédet, majd kisorsolták az értékes ajándékok nyerteseit. Az Enterprise Communication Magyarország Kft. nyereményjátékában 3D nyomtatót, egy éves Solid Edge bérletet, illetve téregeret lehetett nyerni, az értékes ajándékok pedig mind gazdára találtak a rendezvényen.

2017_11_16_Enterprise_Group_Ipari_Digitalizacio_31

Ráncfelvarrás és újdonságok a Solid Edge ST10-ben

A nyeremények átadásával azonban korántsem ért véget a program, a Solid Edge ST10 friss funkcióit vette sorra a délutáni előadás . A legújabb szoftverkiadás újdonságairól Huszár András számolt be. Prezentációjában arra törekedett, hogy valódi, gyakorlati példákat mutasson meg, valós időben, hogy a teremben ülőket is meggyőzze a szoftver megbízhatóságáról. Kezdésnek néhány korábbi probléma javítását mutatta meg, amelyek könnyebb kezelhetőséget és átláthatóbb kezelőfelületet jelentenek a felhasználóknak. Kiemelte, hogy a készítők, meghallgatva a felhasználók kéréseit, olyan frissítésekkel készültek, amelyek a mindennapi szoftverhasználatot nagyban megkönnyítik majd. Egyszerűbbé vált a dokumentációk készítése, a tervezésben helyet kaptak a legújabb technológiák (VR, szkennelés, szenzorika), valamint a Reverse Engineering funkciókat is fejlesztették: könnyebben kezelhetők mostantól a háromszögelt felületek.

Újdonság: ingyenes Solid Edge 2D Drafting

A kiadás 2D-s rajzok szerkesztését, illetve modellek megtekintését teszi lehetővé ingyenesen. A korábban már elérhető szoftverkiegészítő funkcióit bővítették: a megjelenő 3D-s modelleken van lehetőség mérésre, ugyanakkor a megnyitott fájlok továbbra sem módosíthatók. Ez utóbbit Huszár András előnyként emelte ki, ugyanis így elkerülhetők azok a véletlen módosítások, amelyek a modell megtekintésekor, vagy a gyártás előkészítésekor végzett méretellenőrzés során fordulhatnak elő.

2017_11_16_Enterprise_Group_Ipari_Digitalizacio_33

A szoftverek használatát az Enterprise Communication Magyarország Kft. képzésekkel támogatja, ezekre pedig olyan nagy kereslet mutatkozott az elmúlt időszakban, hogy új oktatóteremmel bővítették irodájukat. A vállalat képviselői szerint ahhoz, hogy a hazai cégek magabiztos felhasználóivá váljanak az ipari digitalizációs lehetőségeknek, megfelelő képzésekre, konzultációra, de mindenek előtt megfontolt előkészítésre van szükség. Az elmúlt időszakban szervezett eseményeik (nyílt napok és webináriumok) mind-mind ezt a célt szolgálják és a kampány sikerére való tekintettel a jövőben is szeretnék támogatni a hazai piacon a digitalizáció terjedését.

[nggallery id=386]

További információ:

Az Enterprise Communication Magyarország Kft. hivatalos honlapján.

Az Ipari Digitalizáció honlapján.

Megosztás
[
    ]