Ötödik generációs Hartford megmunkáló központok a minőség szolgálatában

Öttengelyes portálmaró gépek gyártásában előkelő helyen, a piacvezetők között mozog a tajvani székhelyű Hartford. Mindezt a szerszámgépek megbízhatóságának és az ipari igényeket kielégítő pontosságának köszönheti.

2017_EMO_Hartford_05

A nagy pontosságú, magas termelékenységű megbízható megmunkáló központokról a gyártó képviselője Hannoverben, az EMO-n beszélt. Daniel Lu a SHE HONG INDUSTRIAL CO. társigazgatója nem csak a világpiacról, hanem a magyar keresletről is beszámolt az interjúban.

A tajvani márka már 52 éve foglalkozik szerszámgépek gyártásával és forgalmazásával. Ez idő alatt előkelő piaci pozícióhoz jutottak, telepített portálmaró gépeik száma meghaladja a 9.800 db-ot. A kereslet is jól mutatja, hogy az ázsiai gyártó termékei jó minőségűek és megbízhatóan szolgálják a termelést. A gépeket egytől egyig Tajvanon készítik, a gyártást nem helyezték át más országokba – így gondoskodnak róla, hogy a berendezések megbízható elemekből álljanak. 

Az öttengelyes megmunkáló központokat 1999 óta gyártják, jelenleg az ötödik generációs szerszámgépek értékesítése folyik. Nemcsak a generáció sorozatszámában, hanem a biztosított garancia időtartamában is megjelenik az ötös szám: idén jelentették be, hogy a legújabb megmunkáló központokra mostantól öt év gyártói garanciát vállalnak. Mindezt annak köszönhető, hogy az utóbbi években a szervizszolgáltatás és a támogatás színvonala lehetővé tette, hogy a gépek már a beüzemeléskor, illetve a rendszeres karbantartások során megkapják azt a törődést, ami a hosszú élettartam záloga.

5BC-sorozat

A Hartford legkeresettebb termékei közé tartoznak az 5BC sorozat portálmaró központjai. A nagy munkaterű robusztus szerszámgépeket a világ számos pontján keresik, bár az első darabokat a repülőgépipari szektorban értékesítették. Jelenleg Daniel Lu felsorolása szerint két csoportra oszthatók a felhasználók: a szerszámgyártókra, illetve a repülőgépipari gyártókra. 

2017_EMO_Hartford_03

Az marófej 240°-os mozgástartománya valóban rugalmassá és sokoldalúvá teszi a szerszámgépet. Az öttengelyes marófej merev és stabil kialakítása a megmunkálások minőségében mutatkozik meg. A megmunkáló központot a Hartford saját tervezésű és gyártású precíziós főorsójával szállítják, melynek maximális fordulatszáma 15.000 fordulat/perc.

2017_EMO_Hartford_04

Ezzel a felszereltséggel a 5BC sorozat alkalmas turbinakerekek megmunkálására, illetve öntőszerszámok készítésére. Utóbbira számos példát találhatunk hazánkban is, ahol számos Hartford szerszámgép dolgozik az iparágban. Magyarországon az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. látja el a márka képviseletét, illetve nyújt magas színvonalú szervizszolgáltatást.

További információ

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. weboldalán.

A Hartford hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]