Nagy sebességű simítás, tökéletes eredménnyel

Gyors és megbízható eredmények a WNT 3D Finish maróival

A gyártó vállalatok gyakran keresnek olyan nagyolási megoldásokat, amelyekkel hatékonyan tudják csökkenteni a megmunkálási időket. Az időigényes simítási folyamat azonban még hatalmas potenciált rejt a gyártási idők rövidítésére és a késztermékek még gyorsabb előállítására. Itt lépnek a színre a marási specialista CERATIZIT csoporthoz tartozó WNT új 3D Finish marói. Ezekkel a marókkal a felhasználók jelentősen csökkenteni tudják a megmunkálási időket 5-tengelyes gépeken, és ezzel egyidejűleg jobb felületi minőséget is érhetnek el.

wnt_ottengely_maras_pic1

A WNT új 3D Finish marói a gömbvégű szármarók simító megmunkálást előtérbe helyező továbbfejlesztését képviselik. Az új marók egyedi tulajdonsága a forgácsolórész nagy (akár 1500 mm-es) rádiusza, amely gömbvégű maró forgácsolóélének átmérőjét szimulálja. Ez lehetővé teszi, hogy a 3D Finish marók lényegesen nagyobb fogásmélységet érjenek el az azonos átmérőjű gömbvégű maróknál. Akár 90%-kal csökkenthető az elősimító és a simító megmunkálások ideje – a munkadarab, a szerszám vagy a gép túlzott terhelése nélkül.

Emellett a 3D Finish marókkal sokkal nagyobb fogásmélységek (ap) érhetőek el, mint hagyományos gömbvégű marókkal. Jelentősen lerövidíthető a megmunkálási idő, a felületi minőség feláldozása nélkül. Kisebb fogásmélység használata esetén lényegesen javítható a felületi minőség. Egy tipikus, 20 mm átmérőjű gömbvégű maró Ra = 1.6 µ-os felületi érdességet tud elérni 0,5 mm-es fogásmélységgel. Az 1500 mm-es rádiuszú 3D Finish maróval 6,93 mm-es fogásmélységgel érhető el ugyanilyen felületi minőség.

Ideális geometria minden alkatrészhez

A 3D Finish választékával a WNT a legszélesebb termékpalettát kínálja a piacon, és minden alkatrészformához ideális marógeometriát tud biztosítani. A 3D Finish marók hordó-, csepp-, kúp- és lencsealakban kaphatóak, és ideálisak szabad felületek 5-tengelyes simításához, például a repüléstechnikai forma- és szerszámgyártásban. Az univerzálisan alkalmazható 3D Finish marók acélok, rozsdamentes acélok, vasöntvények, nemvasfémek, hőálló acélok és edzett acélok megmunkálására is alkalmasak.

Bizonyított teljesítmény

A CERATIZIT csoport forgácsolási szakértői felmérték a 3D Finish szerszámok költséghatékonyságát, és megdöbbentő eredményre jutottak. A tesztek megmutatták, hogy a gyártó vállalatok jóval rövidebb gépidőt igényelnek abban az esetben, ha gömbvégű maró helyett 3D Finish marót használnak (mindkét szerszámnál 10 mm-es átmérőt vizsgáltak). Az összehasonlító tesztben egy 100×200 mm-es alkatrészt munkáltak meg Vc = 200 m/min előtolással. A 3D Finish maró nagyobb, ae = 1,5 mm-es sorugrásával 200 méterről 13 méterre csökkent a marási úthossz az ae = 0,1 mm-es sorugrású gömbvégű maróhoz képest. Ez 79 percről 7 percre csökkentette a megmunkálási időt. Az időmegtakarítást gép- és szerszámköltségben elszámolva a 3D Finish maró 88%-os teljes költségmegtakarítást ért el.

Alacsonyabb gyártási költség

A 3D Finish marók előnyeinek maximális kihasználáshoz modern, 5-tengelyes megmunkáló központra és kompatibilis CAD/CAM szoftverre van szükség. A szoftvernek támogatnia kell a 3D Finish marók geometriáját. Sok jól ismert szoftverfejlesztő már kidolgozott megfelelő CAD/CAM megoldásokat a szerszámokhoz. A feltételeket teljesítő gyártó vállalatok rögtön időt tudnak megtakarítani a forgácsolásban, ezáltal csökkenteni tudják a gyártási költségeiket.

A WNT műszaki munkatársai készséggel állnak rendelkezésére a 3D Finish marókkal és azok alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben. Egyeztessen személyes találkozót az ingyenesen hívható 06 80 555 556-os ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy vegye fel a kapcsolatot a WNT illetékes területi képviselőjével!

Forrás:WNT Magyaroroszág Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]