Modern fiberlézer hegesztőcella a Blechexpo-n

A Blechexpo kiállításon Axel Willuhn-t, az AMADA GmbH termékmenedzserét kérdeztük az AMADA legújabb fiber lézer hegesztőcellájáról.

Az FLW-3000 ENSIS M5 rendszerben egyaránt megtalálhatók a hagyományos hegesztési technológiák előnyei és a modern lézeres hegesztés újításai. A változó lézernyaláb vezérléssel és az úgynevezett lézernyaláb oszcillálással – opcionális lehetőség arra, hogy a sugár dinamikusan oszcilláljon egy forgó lencsén keresztül 3.000 min-1-ig – együttesen biztosítja a lehető legjobb eredményt és az elérhető legnagyobb hegesztési közt.

Az alacsony anyagfelrakási mennyiségnek köszönhetően az FLW-3000 ENSIS M5 megfelelő választás változatos anyagok és különböző anyagvastagságok, finom kialakítású alumínium és rozsdamentes acél felületek megmunkálására, miközben utómunkálásra nincs szükség. A nagyobb hegesztési közök kompenzálhatók a “push&pull” funkcióval a hozaganyag adagolásán keresztül. Ezzel a technológiával az AMADA fiberlézere túllép a hagyományos hegesztő lézerek korlátain, amelyek lézernyalábja csak kis hézagokat képes áthidalni.

Előkészítés a hegesztési folyamat alatt: Időmegtakarítás a transzfer-asztal rendszerrel

A gyártási folyamatok párhuzamosan futhatnak az új transzfer-asztal rendszer bevezetésével. Míg tart egy hegesztési folyamat a kamrában, a másik asztalon már előkészíthető a következő darab hegesztése. Ezzel a rendszerrel elkerülhetők a hosszú, nem termelő ciklusidők, a nem szándékos leállások és jelentősen felgyorsítható a termelés. A hagyományos forgatóasztalokkal szemben ez a rendszer alkalmas nagy méretű alkatrészek hegesztésére is.

2017_Blechexpo_AMADA_cikk

Ipar 4.0 szerinti automatizálás és integrálhatóság

Az AMADA Ipar 4.0 alapú V-factory hálózati megoldásával az FLW-3000 ENSIS és az M5 transzfer-asztal rendszer könnyen összekapcsolható a vállalatnál alkalmazott Integrált Termelési Rendszerrel, így maximálisan kihasználhatók a gépek képességei, valamint még tovább csökkenthetők a várakozási és beállítási idők.

További információ:

Az AMADA gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, az EPL-Tech honlapján.

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]