Hibrid tematikus portált indított el a CNCrobot.eu

A CNCrobot.eu portálon egy olyan innovatív projekt valósult meg, mindössze fél év alatt, amely arra vállalkozik, hogy egy platformon gyűjtse össze a gyártás, a technológia, a gépek és szerszámok, valamint ezekhez kapcsolódó témákkal foglalkozó online tartalmakat. Mindezt úgy, hogy ezeket könnyen érthető kategóriákba rendezi, egy rövid tartalmi kivonat és természetesen az azonnal elérhető forrásoldali hivatkozás mellett, mintegy naplózható formában.

cncrobot

Ennek értelmében az oldal maga a funkció lett. És nem csak külalaki, de szerkezeti szempontból is elmondható, hogy hibrid jellemzőkkel bír, amelyeket nagyrészt a felhasznált források sokszínűségének köszönhet. Ezek közé tartoznak állások, webáruházak, hírértékű információk és apróhirdetések, de minden esetben releváns, közvetlenül a szakmára koncentráló tartalmak. Esetenként pedig közvetetten ahhoz kapcsolódók is.

A közismertebb tematikus portálok feladata jellemzően az hogy időt takarítsanak meg felhasználóiknak, illetve egy bizonyos napi szintű szemlét biztosítsanak a témára nyitott látogatóik számára.

Általános értelemben a népszerű hírgyűjtő portálok, mint a hirstart.hu, vagy a kapu.hu jól mutatja, hogy a forrás szemlézésre komoly felhasználói igény mutatkozik, annak ellenére, hogy ezek a nagy hírgyűjtő oldalak nem publikálnak önálló tartalmat. Az érték éppen az, hogy sok forrásból gyűjtik össze és adják ki tömörítve a rendszerezett információt.

A CNCrobot.eu az általános hír- és információgyűjtő portálokkal szemben kifejezetten a gép és szerszámipar piacára fókuszál, végeredményben ez szűk keresztmetszetet jelent. Maga az összetettség adja meg az oldal jellemző személyiségjegyeit. Ennek a megvalósítási módnak köszönhetően mindenki megtalálhatja az oldalban a számításait.

Kiemelt témák között szerepel a 3D nyomtatás, az alkatrészgyártás, a gépgyártás, a gépipar, az ipar 4.0, a szerszámkészítés, a CNC-s állások, az ipari termelés és a robotika is. A listázható kategóriákban pedig a szakmára jellemző szoftverek, rendezvények, technológiák, gépek és szerszámok találhatóak rendszeresen frissítve.

Az oldal 2017. közepén indult, és a folyamatos látogatói dinamika mellett elmondható, hogy már a kezdetekben is sikeresen megtalálta a maga célcsoportját.

További információ

A CNCrobot.eu portálon.