Fejjel lefelé szerelhető új R-2000iC modell

A FANUC által bemutatott hattengelyű R-2000iC/220U kiegészíti a FANUC rendkívül sikeres R-2000 robotcsaládját. Az új R-2000iC/220U modell az iB széria 220 kg teherbírású tagja.

A kifejezetten fejjel lefelé való szerelésre tervezett R-2000iC/220U robot nevében az U betű az „upside down” (fejjel lefelé) jelölése. E robot kiváló megoldás, ha a talajon korlátozott hely áll rendelkezésre, mivel a mennyezetre szerelhető, illetve felülről lefelé függeszthető. Ugyancsak ideális, ha a robot alatti helyet hozzáférhetővé kell tenni, vagy ha a technológia szükségessé teszi a robotnak egy felület alá való felszerelését (pl. extruder vagy függesztett szállítószalaghoz tartozó nagyméretű futómacskák kezelése). A padlóra szerelt változattal ellentétben a FANUC technikai alapon mellőzni tudta a kiegyensúlyozót, amivel súlyt takarít meg, és kedvezően befolyásolja a mozgási teljesítményt.

FANUC_R-2000iC220U

„Valamennyi FANUC robothoz hasonlóan, az új R-2000iC/220U modell a FANUC alapelvein, a megbízhatóságon és a teljesítményen alapszik” – magyarázza Thomas Schneider, a FANUC termékmenedzsere. Az új szervomotorok magasabb teljesítményt eredményeznek, ami az optimalizált súlyú konstrukcióval mércét állít fel a gyorsaság, a gyorsulás és a dinamika tekintetében. Az R-2000iC robotcsalád különösen kiemelkedik a beépített merevségével, és a csuklónyomaték tekintetében is kiemelkedő eredményeket mutat. Az R-2000iC/220U ismétlési pontossága ±0,05 mm.

A robot kinyúlása vízszintesen 2518 mm, függőlegesen pedig nem kevesebb, mint 3415 mm, amivel 370 mm mélyre képes lenyúlni a lába szintje felett. Ez előnyös lehet például olyan esetekben, amelyekben a robot súlyos szerszámokat hordoz, és a szerszámcserét a primer tengely forgási tartománya felett kell elvégezni. Az R-2000iC sorozat többi modelljéhez hasonló részegységek alkalmazása a ciklusköltségek tekintetében is előnyt jelent e robot számára: az alkatrészek szabványosítása miatt csökken a pótalkatrészek költsége. Ráadásul a csukló és a J3 kar IP67 védettsége a szabványhoz tartozik.

Az R-2000iC/220U sokféle alkalmazáshoz használható, mint például ponthegesztéshez, be- és kirakáshoz és ágazattól függetlenül mindenféle anyagmozgatáshoz. Minden adat-, média- és tápvezeték előre fel van szerelve. Az üzemmérnökök, rendszerintegrátorok, sőt az üzemeltetők is szabadon kiválaszthatják a befogószerkezet folyamategységeit és működtető közegét.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.