A Radan 2018-as újdonságai

A Radan legújabb, 2018 R1-es verziója több újdonságot is tartalmaz, amivel a lemezmegmunkálás hatékonyságát tovább növelhetik a felhasználók.

Új maradéktábla levágási stratégiákkal bővültek a lehetőségek. Korábban csak egyenes vonalú táblalevágást lehetett automatikusan készíteni, ha alakos vagy kettőnél több maradék táblát szerettünk volna készíteni egy táblából, akkor kézzel kellett a vágópályát megszerkesztenünk.

Az új verzióban szabadformájú levágással és több szabályos alakú maradéktábla készítésének lehetőségével bővültek az eszközeink. Ezekkel az új beállításokkal még gyorsabban és egyszerűbben tudjuk a vágás során keletkező maradékokat automatikusan kezelni úgy, hogy a lehető legtöbb anyagot tudjunk a későbbiekben tovább hasznosítani.

Radan_cutoff

Az automatikus táblaoptimalizálás már korábban is piacvezető algoritmusokat használt, a 2018 R1-es verzióban egy teljesen új optimalizálási stratégia is alkalmazható, ahol a rendszer nem tábláról-táblára végzi az alkatrészek kiosztását, hanem a tradicionális kiosztás helyett egyszerre több táblát optimalizál. A hagyományos kiosztási stratégiák nagy hátránya, hogy mindig csak az aktuálissal optimalizált táblára koncentrál, és annak a minél hatékonyabb kitöltését tartja szem előtt. Ez gyakran azt okozza, hogy a kisméretű, „töltelék” alkatrészeket az első tábláknál már elhasználja a rendszer, így hiába készülnek az első táblák jó kihasználtsággal, ha a később készülő táblákon már több lesz a kihasználatlan terület (mivel elfogytak a „töltelék alkatrészek”), ezért egy kiosztási projekt teljes kihasználtsága nem biztos, hogy a leghatékonyabb lesz. Az új választható algoritmus, mivel egyszerre több táblát optimalizál, a kitöltésre alkalmas alkatrészeket is egyenletesen osztja szét, így sokkal egyenletesebb táblakiosztásokat generál és projektszinten növelni is tudja a táblák kihasználtságát. Másik előnye az új algoritmusnak, hogy míg korábban táblánként 5-10 másodperces optimalizálási idő volt ajánlott, ezzel a módszerrel az egész projekt táblakiosztására elegendő 10-20 másodperc. Tesztek alapján a hagyományos kiosztással szemben az új módszerrel átlagosan 3-6%-kal jobb eredményt lehet elérni nagy projektek esetén, ami jelentős anyagmegtakarítást jelenthet.

Batch_nesting

Korábbi verziókban, ha gravírozni szerettük volna az alkatrészeken található sraffozott vonalakat, kézzel kellett ezeket szerkeszteni és pályát készíteni rá. Az új verzióban már beállítható, hogy a sraffozásokat automatikusan gravírozza vagy bármilyen más jelölő technológiával készítse el a rendszer, ezzel is időt takarítva meg nekünk.

A Radan 2018 R1-es verzió a CAD formátumok megnyitásában is naprakész, a megjelenéskor aktuális 2D-s és 3D-s CAD fájl verziók mellett, a legtöbb elterjed CAD rendszer szereléseit is képes megnyitni és kezelni.

3Dasm

A CAD/CAM funkciók mellett a Radan alkatrészkezelési megoldásai is bővültek a RadPro modullal, ami az árajánlat, megrendelés-kezelés és programmenedzselés problémáira ad egyszerűen kezelhető megoldást a cégek számára.

Radpro

A csővágó gépek egyszerű programozására szolgáló RadTube modul is bővült új funkcióval. A megnyitott 3D-s szerelésekben a csatlakozó cső, illetve szelvény elemekre pár kattintással készíthetünk összekötő, illesztő geometriákat, majd természetesen, ezek kivágásának programozását is egyszerűen elkészíthetjük.

radtube

ForrásEnterprise Group

További információ

A Radan honlapján.

Az Enterprise Communication Magyarország Kft. hivatalos honlapján.