A digitális beruházások megtérülése

A digitális beruházásoknak, csakúgy, mint a hagyományos eszközbeszerzéseknek a megtérülése kiemelkedően fontos szempont a befektetési döntések során. Akkor, amikor a vállalat jövőjét szem előtt tartva ipari digitalizációra áldoz a cégvezetés, számos szempontot figyelembe véve kell mérlegelni a beruházás megtérülésének időtartamát, illetve a beruházás költségének ehhez viszonyított nagyságát. A módszertan, amellyel a hagyományos beruházási döntéseket vizsgáljuk, a digitális befektetések elemzésénél is segítségünkre lehet.

04_will_it_pay_off

Milyen tényezőket kell figyelembe vennünk egy beruházás megtérülésének számítása során? Milyen mértékben és milyen súllyal számítanak ezek az összetevők? Hogyan forintosíthatjuk azokat a piaci- és versenyelőnyöket, amelyeket a digitális eszközrendszer nyújt számunkra? – Mindössze néhány azon kérdések közül, amelyeket mindenképpen fel kell tennünk akkor, amikor az ipari digitalizációt támogató beruházási döntést hozunk. Ebben a hagyományos beruházási döntéseket támogató ROI mutató számítása lehet segítségünkre, amely digitális beruházások esetén is alkalmazható.

Cikkünkben igyekszünk bemutatni a digitális beruházások megtérülésszámítását a klasszikus ROI mutatók mintájára.

Olvassa el teljes cikkünket az Ipari Digitalizáció Magazin oldalon és tudjon meg többet, hogy ne érhesse felkészületlenül a jövő!

 Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a http://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.