Szerszámtartó állítható szerszámkinyúlással

Az állítható szerszámkinyúlásnak köszönhetően az EMUGE Softsynchro® Xtension szerszámbefogó a mélyen fekvő menetek megmunkálásában nyújt segítséget. A felhasználók nagyobb szabadsággal dolgozhatnak a munkadarabokon, miközben a szerszámbefogó nagyobb szerszámmerevséget biztosít a menetmegmunkáláshoz.

Bild1 Image 1 EMUGE Softsynchro Xtension

Ismétlődő probléma a mélyen fekvő menetek megmunkálása esetén, hogy a munkadarab és a szerszámtartó ütközik a forgácsolás során. A hosszabb szárú menetes szerszámok vagy a szerszámtoldók alkalmasak lehetnek a probléma megoldására, de csak kompromisszumok árán, és a szerszám merevsége is csökkenhet. Az EMUGE Softsynchro® Xtension szerszámbefogó rendszer magas merevséget garantál nagyobb szerszámkinyúlás mellett is, használatával elkerülhetők a megmunkálás közben bekövetkező ütközések. A kinyúlás fokozat nélkül állítható 210 és 260 mm között, így az aktuális forgácsolási feladathoz igazítható a szerszám hossza. Így a hagyományos menetfúró szerszámok használata lehetővé válik mélyen fekvő menetek megmunkálása során is – ezzel pedig elkerülhető a gyakori szerszámcsere, csökkennek a beállási idők és nő a szerszámok élettartama.

Ráadásul a már bizonyított Softsynchro® hosszkompenzáció is beépítésre került a szerszámtartóba, aminek köszönhetően az átvitt nyomaték elkülöníthető a nemkívánatos axiálisan fellépő erőktől, ezáltal a menetfúrás során megfelelően kompenzálhatók az axiális hibák.

A szerszámbefogót az ER 16 GB befogó gyűrűvel kombinálva M4-M12-es menetszerszámok használhatók. Szükség esetén akár 50 bar-os belső hűtési rendszerrel is elérhető az összes elterjedten alkalmazott gépcsatlakozással.

További információ

Az Emuge Franken hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]