Karnyújtásnyira a szerszámgépben megvalósított koordináta méréstechnika

A világszerte piacvezető mérnöki megoldásokat fejlesztő Renishaw 2017-ben mutatta be az egyre szélesebb választékot lefedő okostelefon alkalmazásai közül azokat, amelyek a szerszámgépekben használható tapintókhoz és szerszámbemérőkhöz készültek.

goprobe

A mobil technológia (okostelefonok, tabletek) és a hozzá kapcsolódó applikációk napjainkban vitathatatlanul komoly részét képzik szabadidőnknek. Felismerve a tényt, hogy munkahelyek tömegeit lendítheti előre, a Renishaw kidolgozta a széles skálán elérhető okostelefon alkalmazásait a szerszámgépekhez fejlesztett tapintófejeket használó ügyfelei számára.

GoProbe app

A GoProbe technológia a legfrissebb makró alapú Renishaw szoftvercsomagban érhető el.
Ezt a technológiát arra fejlesztették, hogy a kapcsolódó oktatási anyagok és a felhasználói tapasztalatok használatával megkönnyítse a szerszámgépekhez fejlesztett tapintók és szerszámbemérők használatát. A GoProbe egyszerűsége az egysoros utasításokból álló programozásában rejlik, amelynek hála nincs szükség széleskörű programozói tudásra.

A GoProbe applikációnak köszönhetően a felhasználók a helyes mérési ciklus kiválasztása után a szükséges adatmezők kitöltésével mindössze pár érintéssel létrehozhatják ezeket az egysoros utasításokat. Az utasításokat az applikáció legenerálja és megjeleníti a kijelzőn, ezután már készen áll a CNC vezérlőbe való feltöltésre. Szükség esetén a könnyebb kezelhetőséget képek, animációk és magyarázó szövegek segítik.

A főorsóba befogható mérőfejeket és szerszámbeállítókat támogató – a legújabb NC4+ rendszert is beleértve – applikációnak köszönhetően a kezdő felhasználó is gyorsan elsajátíthatja az alapvető mérőciklusok programozását és a szerszámbemérők használatát.

Az egyszerű telepítést követően az alkalmazás készen áll számos vezérlésnek megfelelően kódot generálni. Az applikációt könnyen átállíthatjuk a támogatott nyelvek egyikére.

Trigger Logic app

A Renishaw szerszámgépeken használható mérőfejei számos testreszabható beállítást támogatnak, ezzel elősegítve a speciális felhasználást. Ezt a testreszabási technológiát nevezik Trigger Logic-nak.

triggerlogic

A Triger Logic applikáció a hagyományos nyomtatott utasítások használatával szemben egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb utat kínál a felhasználók számára a Renishaw mérőfejek testreszabásához.
A testreszabási folyamat azon részein, ahol a felhasználónak több információra van szüksége, beépített animációk és videók segítik a biztos megértést.

Az alkalmazás egyaránt használható optikai és rádiós mérőfejekkel, szerszámbemérőkkel.
Használhatjuk rádiós mérőfejek érzékelésére és társítására, a megfelelő Renishaw interfész és vevő egység használata esetén.

A Renishaw mobil applikációk globálisan elérhetők, 15 nyelven ingyenesen letölthetők iOS és Android rendszerekre az AppStore és Google Play áruházakból.

Forrás:Renishaw

További információ

A Renishaw hivatalos weboldalán.