Hardinge Bridgeport gépek a TECNO.Team kínálatából

A közel 80 éves múlttal rendelkező Bridgeport szerszámgépgyártó vállalat 2004-ben vált a Hardinge cégcsoport tagjává. Ezzel ugyan sok minden változott, de a név és a minőség a régi maradt. Jelen cikkünkkel szeretnénk átfogó bepillantást nyújtani a méltán híres gyártó szerszámgépeinek kínálatába.

Hardinge Group portfóliójának marógépeit lefedő Bridgeport 4 különböző szériában kínálja berendezéseit. “V” és “GX” szériás vertikális megmunkálóközpontok, 5-tengelyes vertikális megmunkálóközpontok és az 1-es szériás standard konzolos marógépek.

Az új generáció – V széria

A vertikális megmunkálóközpontok új generációját gyűjtő V széria teljes mértékben digitalizált, prémium kategóriás szerszámgépeket fémjelez. Kialakításukban elsődleges szempont volt, hogy gyártósorra állításukkal a lehető legnagyobb kapacitás és teljesítmény is elérhető legyen. A termékcsalád csúcsgépe a Conquest V1000 a legmagasabb ipari követelményeknek megfelelően lett kialakítva. Teljesítménye az olyan nehéz megmunkálásokat igénylő iparágakban is kimagasló, mint az autó- vagy repülőipar.

Nagyfokú rugalmasság és teljesítmény – GX széria

A GX széria függőleges megmunkálóközpontjai sok éven át tartó megbízhatóságot ígérnek úgy az egyedi- és kissorozatos alkatrészek, mint a nagysorozatú termékek gyártásban. A Bridgeport saját tervezésű lineáris megvezetése gondoskodik az optimális merevségről és csillapításról, így főként öntőszerszámok gyártásában, illetve a precíziós gyártást igénylő iparágakban lehet tudását kamatoztatni.

A videóban is látható GX1300-as gép páratlan felszereltséggel rendelkezik. Robusztus, öntöttvas vázával és termikus stabilitásával kifejezetten nehéz marási folyamatok is végezhetők vele, az automata szerszámcserélő pedig gondoskodik a maximális átmenő teljesítményről.

Azonnali eredmény – 5-tengelyes szerszámgépek

Ha azonnal érezhető eredményekre van szükség, a Bridgeport 5-tengelyes megmunkálóközpontjai tökéletes választást jelentenek. A széria nagyágyúja, a mozgó oszlopos kialakítású XT630 5AX, aminek nagy munkatere az összetett alkatrészek megmunkálására is alkalmassá teszi ezt a szerszámgépet. Az XT630 5AX elképesztő pontosságát nagy átmérőjű görgős vezetékek és hűtött golyósorsók, illetve a lineáris tengelyre szerelhető mérőlécek biztosítják. A gép számos beállítási lehetősége, kedvező ára és felszereltsége egy igazán versenyképes felső kategóriás opciót jelent a piacon.

Az eredet – 1-es szériás konzolos marógép

A Bridgeport konzolos marógépe közel 60 évig szolgálta a fémmegmunkáló üzemek marási, esztergálási és fúrási műveleteit, és mind a mai napig egy megbízható, rugalmas munkagépnek számít. Innovatív léghűtése hosszabb élettartamot biztosít és megakadályozza a ventilátoros hűtések esetében felhalmozódó hő okozta tágulást. A gép felépítéséhez kizárólag prémium minőségű anyagok kerültek felhasználásra, a Bridgeport egyedi bevonatolásának köszönhetően ráadásul teljes mértékben korrózió- és szennyeződésmentes, aminek eredménye egy kivételesen időtálló, klasszikus szerszámgép.

További információ:

A Hardinge hivatalos honlapján.

A Hardinge gépek hivatalos forgalmazója, a TECNO.Team honlapján.

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu