Gyors 5-tengelyes megmunkálás, automatizált megoldások és hatékony szoftverek a termelés szolgálatában

Az idei hannoveri EMO kiállításra számos termékújdonsággal és fejlesztéssel készültek a gyártók, így a CHIRON Group újdonságai is itt mutatkoztak be a nagyközönség előtt. A csoporthoz tartozó gyártók, a CHIRON, a STAMA és a SCHERER FEINBAU szerszámgépei és szoftvermegoldásai az ipar számos területén kimagasló teljesítményt nyújtanak, a standon pedig a lehetőségek széles skáláját és a bőséges kínálatot igyekeztek bemutatni.

2017_EMO_CHIRON_Group_07

A helyszínen megmunkálási példák segítségével mutatták be a szerszámgépek képességeit, hangsúlyozva a különböző iparágakban lehetséges alkalmazásokat. Ennek megfelelően a gépipari alkatrészektől kezdve egészen a fogászati és orvostechnikai elemekig számos különböző munkadarab megmunkálása zajlott a kiállított berendezéseken.

A CHIRON újdonságai

A CHIRON termékei közül öt különböző megmunkáló központ került bemutatásra, amelyek egytől egyig magas minőségben és hatékonysággal dolgoznak valódi üzemi körülmények között is. A látogatók megtekinthették a kompakt méretű DZ 08 FX kétorsós megmunkáló központot, a szintén kis helyigényű, hatoldalú megmunkálásra képes FZ 08 MT szerszámgép mellett. Helyet kapott még a standon a 12-es sorozat két tagja: egy FZ 12 FX és egy DZ 12 W megmunkáló központ is. Utóbbi szintén két orsós kialakításával fokozza az egyébként is termelékeny széria hatékonyságát. A 18-as szerszámgép-családot az FZ 18 FX képviselte, amely egyorsós, forgóasztalos elrendezéssel és a többi bemutatott berendezésnél nagyobb munkatérrel rendelkezik.

2017_EMO_CHIRON_Group_13_chiron gep

A STAMA válasza az automatizálási követelményekre

A STAMA szerszámgépek nagyfokú automatizálását teszi lehetővé a VARIOCELL SYSTEM. Az EMO-n egy STAMA MC 531 TWIN megmunkáló központtal dolgozott együtt a moduláris robotos rendszer. Az MC 531 TWIN megmunkáló központ kétorsós kivitele már önmagában nagy termelékenységet és gyors megmunkálást tesz lehetővé, kiegészítve a robotos cellával azonban ezek a tulajdonságai tovább fokozhatók.

2017_EMO_CHIRON_Group_19_stama_gep

A standon bemutatásra került továbbá egy MT 724 2C megmunkáló központ is, melynek különlegessége, hogy a gépen belül két, egymástól független munkaállomás található, melyek alkalmasak a munkadarabok szimultán forgácsolására. Ezzel a hatoldali megmunkálások gyorsabban kivitelezhetők és elkerülhető az új befogásokból származó pontatlanság is. 

Önálló megmunkáló rendszer a SCHERER FEINBAU-tól

A SCHERER FEINBAU kétorsós vertikális esztergaközpontja egy automata, teljesen önálló munkavégzésre képes rendszer. Egy CHIRON szerszámgéppel, illetve egy STAMA VARIOCELL robotcellával kombinálva emberi beavatkozás nélkül képes üzemelni. A munkadarabok cseréjét a robotos kiszolgálórendszer végzi, a megmunkálás pedig az előre megadott programoknak megfelelően történik.

Szoftvermegoldások a jövő termelése számára

A CHIRON GROUP nem csak prémiumkategóriás gépeivel biztosítja piaci pozícióját: szoftvertermékei az ipari trendek kihívásaira adnak választ. A SmartLine termékcsalád egyes elemei külön-külön is hatékony támogatást jelentenek a termelésben, együtt alkalmazva azonban teljes automatizációt és valósidejű felügyeletet biztosítanak, amely a jövőben már nem csak választás, hanem követelmény lesz a gyártásban.

A több, mint 1000 m²-es standterületen bemutatott szerszámgépeket a látogatók valódi ipari feladatok megoldása közben ismerhették meg, tapasztalatot szerezve a lehetséges alkalmazások köréről. Mindezt a szoftverbemutatókkal kiegészítve igazán részletes betekintést nyerhettek az érdeklődők a CHIRON GROUP termékkínálatába.

[nggallery id=380]

További információ

A CHIRON hivatalos honlapján.

A CHIRON gépek hivatalos magyarországi képviselője, a ROLATAST honlapján.

Megosztás
[
    ]