Finiselés felsőfokon – COSTA gépek az idei Blechexpon

Ismét megrendezésre került a Blechexpo nemzetközi szakvásár, ahol a főként lemezmegmunkálással foglalkozó cégek bemutathatták legújabb fejlesztéseiket és aktuális portfóliójukat. Az olasz COSTA Levigatrici idén is bepillantást nyújtott csiszoló-sorjátlanító gépeinek kínálatába.

Új családtag

A kiállításon megmunkálás közben is megtekinthető volt a COSTA idei újdonsága, az alsó-felső sorjázásra képes CV+V modell. A szerszámgép 1350 mm-es munkatérrel, két hengerrel és két multifunkcionális XVS kefeegységgel rendelkezik, kiváló megoldást nyújtva a csiszoláson és sorjátlanításon túl fekete oxid eltávolítására, valamint lézerrel vágott, stancolt és nyírt darabok éleinek lekerekítésére.

MD sorozat

Az idei kiállításon a COSTA száraz sorjátlanítói kerültek a fókuszba – három ilyen gép is dolgozott standjukon. A bemutatott berendezések közül kettő 1350 mm-es, egy pedig 1150 mm-es munkatérrel rendelkezett. A nagyobb berendezések közül a látogatók megtekinthették a két hosszirányú csiszolószalaggal felszerelt CRCS, valamint a két hosszirányú csiszolószalaggal és két vertikális kefével felszerelt CTVV modellt. Előbbi elsősorban a plazma- és lángvágott munkadarabok sorjátlanítására és éleinek lekerekítésére alkalmas, utóbbi pedig különböző plazma- és lézervágott, -stancolt vagy -nyírt alkatrészek egylépcsős sorjátlanítására és csiszolására. A CTVV új generációs keféinek köszönhetően akár acél munkadarabok esetében is elérhető a megfelelő rádiusz.

A kisebb munkatérrel rendelkező CV modell szintén univerzális megmunkálást biztosít. Egy hosszirányú csiszolószalaggal és XVS kefeegységgel van ellátva, tökéletesen alkalmassá téve a stancolt, lézervágott vagy -nyírt darabok sorjátlanítására.

MW sorozat

A COSTA standjára látogatók találkozhattak az 1300 mm munkaterű CVC nedves csiszoló-sorjátlanítóval is, ez főként a különböző anyagok egylépcsős, alacsony érdességű megmunkálására alkalmas.

A COSTA gépei az idei kiállításon újfent bizonyították, használatukkal milyen látványos javulás tapasztalható a problémás fém munkadarabok felületi minőségében.

További információ:

A COSTA Levigatrici honlapján.

A COSTA Levigatrici gépek hivatalos magyar forgalmazója, az SHM Consulting honlapján.

Megosztás
[
    ]