Egyszerű és stabil 5-tengelyes megmunkálás Matsuura szerszámgépekkel

A Matsuura öttengelyes megmunkáló központjai automatizált kulcsrakész megoldást jelentenek a megmunkálási feladatok megoldására. A japán gyártó legújabb szerszámgépei saját palettázó rendszerrel vannak felszerelve és a sokoldalú szoftvernek köszönhetően rugalmasak és önállóak a termelésben.

2017_EMO_Matsuura_3

A 2017-es hannoveri EMO kiállításon mutatkoztak be a Matsuura újdonságai, az MX 330 és az MX520 öttengelyes megmunkáló központok. A szerszámgépek stabil és könnyen kezelhető megmunkálást tesznek lehetővé, a gyártótól megszokott magas minőségben.

Az MX vertikális megmunkáló központ-sorozat két eleme, az MX 330 és az MX 520 egymástól méretében térnek el, felszereltségüket tekintve ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek. A kisebb modell, a 330-as, 330 mm átmérőjű munkadarabok, míg az 520-as 520 mm átmérőjű alkatrészek megmunkálására képes. A sorozat harmadik tagja, az MX 850-es ennél nagyobb munkatérrel rendelkezik, így akár 760 mm átmérőjű darabok forgácsolása is elvégezhető vele, ez a típus azonban nincs felszerelve az automata palettázórendszerrel. Alapfelszereltségként 15.000 fordulat/perces vagy 12.000 fordulat/perces főorsóval szállítják ezeket a gépeket, de opcióként gyorsabb főorsók is elérhetők. 

Egyedi megoldás és saját palettázórendszer

A megszokottól eltérően az új szerszámgépekhez (az MX 330-as és 520-as modellekhez) a Matsuura saját, egyedi fejlesztésű palettázórendszert kínál. Ezzel a megoldással kompakt és megbízhatóan együttműködő rendszert hoztak létre. A palettázó kezelése nem igényel hosszas betanítást, a szerszámgép kezelőszoftverén keresztül egyszerűen irányítható és összehangoltan dolgozik együtt a géppel.

2017_EMO_Matsuura_5

Sokoldalú kezelőszoftver

A kezelőszoftver felhasználóbarát és igazán sokoldalú. Nincs szükség hosszú betanulásra, a működtetés fő lépéseit gyorsan elsajátíthatják a felhasználók. A szoftver segítségével pedig a szerszámgép folyamatos felügyelete mellett további automatikus funkciók is elérhetők: így a szerszámok szerszámtárban történő ellenőrzése vagy a palettázórendszer állapota. 

Válasz a jövő kihívásaira

A munkaerőhiány és a termelékenység növelése nem csak a jövőben, hanem már napjainkban is komoly problémát okozhat a vállalatoknak. Az olyan automatizált megoldások, mint a Matsuura MX öttengelyes szerszámgépei, hatékonyan kezelhetik mindkét felsorolt nehézséget. A megmunkáló központok tervezett és jól kalkulált kihasználásával a termelékenység a súlyos szakemberhiány ellenére is javítható, ez pedig hazánkban is egyre több cég számára jelenthet döntő érvet egy beruházás mellett. 

2017_EMO_Matsuura_13

A stabil termelés és a folyamatos, akár felügyelet nélküli üzemelés eredménye, hogy a szerszámgépek beruházási értéke akár 1-3 év alatt megtérülhet.

További információ:

A Matsuura hivatalos honlapján.

A magyarországi forgalmazó, a Szimker Szerszámgépgyártó és Kereskedelmi Zrt. weboldalán.

Megosztás
[
    ]