Az Akyapak gyártja Törökország első és legnagyobb horizontálisan mozgatható hengerítő gépét

GE_CO_ipartolas_logo

Az Akyapak szerszámgépek hazai forgalmazója a GE-CO Hungary Kft.

Az Akyapak, Törökország egyik vezető gépgyártója újabb területen vált elsővé. Alapos kutató-fejlesztő munkának köszönhetően megépítették az első mozgatható hengerítő gépet, amellyel változatos geometriák állíthatók elő magas minőségben.

yk_43S7r2x178

Bursa sikeres gépgyártója, az Akyapak, amely 98 országba exportál a világ 5 kontinensén lemezhajlító, lyukasztó és kivágó, valamint hegesztő gépeket, most ismét elsővé vált a szektorban kitartó fejlesztéseinek köszönhetően. Az Akyapak vállalat elnöke, Levent Akyapak elmondása szerint számos különböző ipari szektort szolgálnak ki, kezdve a hazai és külföldi autógyártást és a védelmi ágazatot. Emellett világszerte vezető szerepük van széles termékkörükkel a lemezmegmunkáló iparág kiszolgálásában. “Az utóbbi időben sikereket értünk el a hidraulikus hengerítőinkkel is, amelyek külön helyet foglalnak el széles portfóliónkban. Mi gyártjuk a legnagyobb, változtatható geometriájú lemezhengerítő gépeket az országban és a szállításról is magunk gondoskodunk. Az AHV 880-as modell nagy szerephez jut az építőipari tartályok, silók gyártásában, a mutatkozó kereslet alapján.” Levent Akyapak kiemelte, hogy az általuk gyártott és forgalmazott szerszámgépek sokoldalú teljesítménnyel rendelkeznek, majd hozzátette:

yk_v51wM4l5Rv

“Az AHV géptípus egyesíti a változatos geometriát a nagy teljesítménnyel és a gyártási rugalmassággal. A három görgő egymástól függetlenül mozgatható. A felső görgő függőleges mozgása és az oldalsó görgők vízszintes elmozdulásainak függetlensége számos munkadarab megmunkálását teszi lehetővé. A maximális hajlításhoz a hengerlő mindkét oldalon szimmetrikusan nyitható, míg a pozicionáló görgők aszimmetrikus beállításával pontosabb hengerítés végezhető. Ezekkel a funkciókkal az AVH valódi rugalmasságot kínál a termeléshez. Az AVH 880 a legnagyobb, változtatható geometriájú berendezés, amelyet Törökországban gyártanak, 880 mm-es görgőátmérővel és 144 mm-es hajtógörgővel”

yk_AvxkNVowub

“Üzleti partnereink igényeinek megfelelően fejlesztünk”

Levent Akyapak kiemelte a hengerítőgépek kiválasztása szempontjából érzékeny pontokat és hozzátette, hogy több, mint 50 éve partnereik igényeinek megfelelően fejlesztik és gyártják termékeiket. A cégvezető, aki figyelmeztetett, hogy a gépnevek és az adattáblázatok összezavaróak, esetenként pedig félrevezetők lehetnek, hozzátette, “Szeretném felhívni a figyelmet a kapacitásra, különös tekintettel az előtört és az előtörés nélküli hengerítéssel kapcsolatban. Az előtörés művelete arra szolgál, hogy a becsípés után a hajlítandó lemez végét formázza, így az nem marad egyenes a műveletben. Az előtörési kapacitás kisebb, mint a hajlítási kapacitás, mivel ebben az esetben a legnagyobb a szükséges gépteljesítmény. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gépkiválasztás során tisztában legyenek a partnerek azzal, hogy a műveletben mit jelent a lemezátmérő és milyen átmérőjű hengerítés végezhető el.” Levent Akyapak, elmondta továbbá, hogy kifutó élek hossza 1,5-3,5-szöröse a megmunkált lemez vastagságának. Ehhez még hozzátette:

yk_344T9ZK1Dz

“A hengerítendő lemez szélessége a henger átmérőjétől, a géptípustól, az anyagtulajdonságoktól, a felső henger átmérőjétől, valamint a kezelőszemélyzet tapasztalatától függ. Mindezeket ismernünk kell ahhoz, hogy a megfelelő gépet ajánljuk vásárlóinknak, lehetőség szerint részletes adatokat kérünk erről ügyfeleinktől. Az Akyapak nem csak a terméket adja el, hanem szervizszolgáltatást és oktatást is nyújt az ügyfeleknek, hogy biztonságosan és hatékonyan dolgozhassanak a berendezésekkel.”

yk_z0X85RhUTt

Forrás:Akyapak

További információ:

Az Akyapak szerszámgépek hazai forgalmazója a GE-CO Hungary Kft honlapján.

Megosztás
[
    ]