A WEDCO idei újdonságai

A WEDCO, a szokásokhoz híven, újdonságait idén is számos ipari szakvásáron bemutatta. Szerkesztőségünk személyesen is meglátogatta a vállalat standját, mind a hazai vásárokon – az év elejei MACH-TECH-en és az év végi Automotive-on -, mind pedig a 2017-es év legfontosabb nemzetközi rendezvényén, az EMO Hannoveren. Jelen cikkünkkel szeretnénk áttekintést nyújtani az osztrák cég idén felvonultatott újdonságairól.

2017_Automotive_WEDCO_03

Új lendület – “Work on Success”

A WEDCO az elmúlt néhány évben jelentősen megváltoztatta értékesítési stratégiáját. Ennek következtében, az általuk kínált prémium kategóriás termékek helyett ügyfeleik megmunkálási folyamatainak fejlesztését helyezték szolgáltatásaik fókuszába. Ezzel az új, “Work on Success” filozófiával a vállalat legfőbb célja, hogy kínálatukat az ügyfeleknél fennálló valós szükséglet függvényében alakíthassák ki. Mindez közvetlen megoldást jelent az egyes vállalatok termelékenységét negatívan befolyásoló tényezők azonosítására, amelyre a WEDCO így egy személyre szabott termékcsomagot tud kínálni.

A WEDCO “Work on Success” filozófiájáról írt részletes cikkünk ezen a linken érhető el.

Nem meglepő tehát, hogy a WEDCO idei jelenléte az új filozófia köré épült, aminek következtében számos új szerszám és technológia bemutatkozott.

Turbinalapátok megmunkálása

A “Work on Success” egyik közvetlen eredményét igazolják azok az új intelligens szerszámrendszerek, melyeket a WEDCO kifejezetten a turbinalapátok megmunkáláshoz fejlesztett. A szerszámokat rendkívül próbára tevő ausztenites nemesacélok és Ni bázisú ötvözetek nagyolása komoly problémát jelent a lapátok készítésénél, a WEDCO ezért neves turbinalapát gyártókkal közösen alakította ki új termékeit. A testre szabott, egyedi szerszámok, anyaguknak köszönhetően egyenletes kopást, geometriájuknak köszönhetően nagyobb termelékenységet, speciális bevonatuknak köszönhetően pedig megnövelt élettartamot biztosítanak.

2017_Automotive_WEDCO_08

A WEDCO turbinalapátok megmunkáláshoz fejlesztett szerszámrendszereiről írt részletes cikkünk ezen a linken érhető el.

Elképesztő állóképesség – Endurance

Szintén hatalmas áttörést jelent a WEDCO idei másik nagy fejlesztése, a repülőgépipari Titan megmunkáláshoz kínált rendszer. A Nikken-nel közösen kialakított megoldás, a japán cég X-Treme szerszámtartójának és a WEDCO ENDURANCE ENDMILL szériás XT-R marójának kombinációja, ami a titán forgácsolásban nyújt kivételes teljesítményt.

A legnagyobb problémát a szerszám magas hőterhelése és a titán alacsony rugalmassága miatti szerszámrezgések okozzák, az új professzionális rendszer azonban mindkettőre megoldást kínál. Az XT-R marót központi hűtőcsatornával látták el, kialakításában pedig egy olyan forgácstörő technológiát alkalmaztak, ami lehetővé teszi a kis méretű forgácsok képződését, csökkentve ezáltal a szerszámra eső hőterhelést. A rezgések kiküszöbölése céljából a WEDCO technikusai átfogó rezgésméréseket végeztek, és ennek megfelelően dolgozták ki a szükséges geometriai adatokat.

2017_Automotive_WEDCO_04

A WEDCO és a NIKKEN közös fejlesztéséről írt részletes cikkünk ezen a linken érhető el.

Új fejlesztéseikkel a WEDCO szakemberei idén meglehetősen magas mércét állítottak a szerszámgyártásban, egyaránt bizonyítva ezzel szakértelmüket és új filozófiájuk gyors sikereit. Akinek pedig volt szerencséje mindezt a cég standjain is megnézni, megtapasztalhatta személyes oldalukat is; ügyfélközpontú, vendégszerető emberekre ismerve a kék fényű színfalak mögött.

További információ:

A WEDCO hivatalos honlapján.