A szabályzás létkérdés

Manapság, amikor adatot gyűjteni a korábbiakhoz képest sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ráadásul a hatalmasra nőtt tárolási kapacitás miatt menteni sem bonyolult, hajlamosak vagyunk halmozni az információkat. Visszacsatolásokat és folyamatos adatrögzítést várunk el olyan rendszerektől is, ahol a mért paraméterek a későbbiekben szükségtelenek, vagy kihasználatlanok maradnak. Épp ezért fontos megértenünk, hogy mikor van szükség visszacsatolásra, mire használhatjuk fel a megfigyelt paramétereket és hogy hogyan szabjunk határt a hihetetlen adatmennyiségnek.

09_feedback_is_a_must

Az adatkezelés és -elemzés fontossága egyértelmű, az automatizálás, a gépi hálózat kihasználható működése miatt elengedhetetlenné vált a folyamatos adatgyűjtés. Az, hogy hogyan használjuk fel a folyamatok paramétereit, alapvetően azon múlik, hogy mikor engedjük közbelépni a rendszert a folyamat során. A szabályozás és a vezérlés közötti lényegi különbségek megértésén keresztül két irányítási struktúrát különíthetünk el, és a modern termelésben további szinteket jelölhetünk meg. 

Cikkünkben a szabályzás és a vezérlés használatának, a megfelelő adatelmezésnek és -felhasználásnak lehetőségeit vizsgáljuk.

Olvassa el teljes cikkünket az Ipari Digitalizáció Magazin oldalon és tudjon meg többet, hogy ne érhesse felkészületlenül a jövő!

 Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a http://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.