A modern ipari gyártás valóságát kínálja a METAV kiállítás

Az idei őszi kiállításszezon végéhez közeledve ideje a következő évi naptár kitöltésének. A nívós METAV szerszámgépipari szakkiállítást 2018 februárjában rendezik meg, és kiemelten foglalkozik majd a minőségüggyel, az additív gyártással és az orvostechnikai iparággal is.

Verwendung ausschlie§lich als Pressefoto gestattet! Messe Duesseldorf/Flags Foto: Messe Duesseldorf / Tillmann & Partner Abdruck nur fŸr Pressezwecke und mit Urhebervermerk honorarfrei. Print only with copyright note free of charge. Only for editorial use!

Fotó: Messe Düsseldorf / Tillmann & Partner

Négy tematikus bemutatóval várják majd a látogatókat Düsseldorfban, 2018 február 20-tól 24-ig. A Fémmegmunkálási Technológiák Nemzetközi Szakvására a termelési trendeket és az ipari innovációkat vonultatja fel. A kiállítók között ismert európai és a világ minden részéről érkező kiállítókat várnak, a tematikus kísérőprogramok pedig szakmai fórumként szolgálnak a látogatók számára. 

A kiállító ágazatok között megtalálhatók a vezető szerszámgépgyártók, mind a hagyományos forgácsoló eljárások, mind az additív gyártás képviselői. Emellett a kiállítás kiemelten foglalkozik a minőségüggyel, így a méréstechnikával, valamint az orvostechnikai gyártástechnológiákkal is. A célcsoportot tekintve szintén széles körhöz szól a kiállítás: az autóipart képviselő cégektől kezdve a formatervezőkig várják akár a szolgáltatócégeket, vagy az ékszergyártókat is. A kiállítók és a látogatók sokfélesége garantálja, hogy a februári esemény színes programmal szolgálhat az ipari szereplők számára.

A VDW, Német Szerszámgépgyártók Szövetségének szervezésében megrendezésre kerülő kiállítás a Messe Düsseldorf vásártársaság eredményes rendezvényeinek számát gyarapítja. A 2016-os rendezés jelentősen felülmúlta a korábbi várakozásokat, a térség hatalmas vásárlóerejének és az európai ipari környezet aktivitásának köszönhetően. A fémipari szakvásárok szervezésében tapasztalt rendezők úgy pozicionálták a METAV szakvásárt, hogy a már ismert nevek mellett jó lehetőséget biztosítson a most debütáló vállalkozások számára is.

2018-ban fókuszba kerül az Ipar 4.0, a kiállításon pedig elsősorban a határterületek és a támogató ágazatok bemutatására helyezik majd a hangsúlyt. A Minőségügyi bemutató keretében vizsgálóeszközök, analitikai berendezések, minőségügyi szolgáltatások kapnak szerepet. A bemutató lebonyolításában közreműködik a Német Minőségügyi Társaság, a Minőségügyi Rendszerek Tanúsításának Német Társasága, a VDMA (Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének Mérési és Vizsgálati Szakmai Tagozata), valamint az RWTH Egyetem WZL Szerszámgép Laboratóriumának munkatársai.

Fotó: Messe Düsseldorf / Tillmann & Partner

Fotó: Messe Düsseldorf / Tillmann & Partner

Az Additív gyártás bemutató a legújabb ipari eszközök bemutatására vállalkozik. A szervezők a VDMA szakembereivel együttműködve olyan előadások és szemináriumok szervezésén dolgoznak, ahol a hibrid gépek, valamint az additív technológiákhoz használatos anyagok jutnak kiemelt figyelemhez.

A Formaöntési bemutató részét képezi majd a szerszám- és modellgyártás lépéseinek bemutatása, valamint a gyártásban használható termelőeszközök és gépek ismertetése. A tematika kidolgozásában részt vettek a VDMA munkatársai, a Modell- és Formakészítők Országos Német Szövetsége, illetve a Német Ipari Tervezők Szövetsége (VDID) is.

Végül, de nem utolsó sorban, a rendezvény egy Orvostechnikai bemutatóval is várja látogatóit, amely a protézisek, implantátumok és egyéb orvosi eszközök gyártásán keresztül kapcsolódik a fémmegmunkáló iparágat felsorakoztató kiállításhoz. A VDMA-val szoros együttműködésben a szervezők azt kívánják bemutatni, hogy az orvostechnika a modern gyártástechnológiai innováció egyik legfőbb mozgatórúgója.

Fotó: Messe Düsseldorf / Tillmann & Partner

További információ

A METAV 2018 kiállítás hivatalos honlapján.

A vásár magyarországi képviseletét ellátó BD-Expo Kft. weboldalán.