A Mitsubishi Electric új generációs CNC technológiája az EMO 2017 kiállításon

A Mitsubishi Electric egy új CNC rendszer palettával válaszol a komplex megmunkálási feladatok által támasztott gyors, precíz és megfizethető szerszámgép vezérlési igényekre. Az M800 és M80 vezérlők kiemelkedő alkalmazhatóságot és intuitív használhatóságot kínálnak, biztosítva a felhasználók számára a termelékenységük növelését olyan területeken, mint például az autóipari vagy orvostechnikai alkatrészek gyártása, és a többi olyan terület, ami magas teljesítményt és megbízhatóságot követel.

Az új M800/M80 széria képes akár 8 alrendszer, 32 tengely és 8 főorsó szinkronizált irányítására, továbbá magába foglalja a Mitsubishi Electric „szuper egyenletes felületvezérlés” funkcióját is, ami az egyes tengelyek gyorsulását/lassulását optimalizálja, amennyiben a programban rendelkezésre állnak a megfelelő lépések. A forgó tengelyt egyenletesebben mozgatva csökken a szerszám rezgése a nagy sebességű megmunkálás közben, ezáltal ugyanazon időegység alatt nagyobb pontosság érhető el, illetve csökkenthető a ciklusidő a pontosság romlása nélkül, akár 5-tengely mentén történő szimultán megmunkálás során is.

Az M800 egy nagy sebességű és pontosságú megmunkálásokra tervezett, magas fokozatú, több-tengelyű és több alrendszerű vezérlő. A kevésbé összetett gyártórendszerek és kis tengelyszám esetére készített M80 ugyanazt a CNC feladatokra dedikált CPU-t használja a könnyed, nagy termelékenységű gyártás megvalósítása érdekében.

A CPU a Mitsubishi Electric saját, külön CNC berendezésekhez kifejlesztett processzora, ami nagyobb számítási sebességet biztosít a fejlett gyártási teljesítmény, gyorsabb válaszidő és pontosabb megmunkálás biztosítására.

Okostelefonhoz hasonló kezelés

A Mitsubishi Electric, a jövőbe tekintő CNC berendezések fejlesztése közben arra is odafigyelt, hogy az okostelefonokkal és tabletekkel felnövő új operátorgeneráció számára egyszerűen használható rendszert hozzon létre. Az M800/M80 széria ikon alapú, mozgásokkal vezérelt (nyomás, csúsztatás, húzás) érintő kijelzős navigációja megkönnyíti a tapasztalt és kezdő gépkezelők munkáját is.

A képernyő 10.4”, 15” és 19”-os méretekben választható a nagyobb láthatóságért. Az M800 19”-os függőleges kijelzője képes két különálló ablak kezelésére is, ami személyre szabható a szoftveres billentyűzet, dokumentum nézegető vagy bármilyen más szükséges alkalmazás elrendezésével, ezáltal még rugalmasabbá és intuitívabbá téve a kezelői felületet.

Kapcsolat és virtuális valóság demók

A 2017-es EMO-n a látogatók élő bemutatókkal nyerhettek betekintést a legújabb CNC vezérlők számos kapcsolódási megoldására, az üzemszintű kommunikációtól kezdve, az „okos kiszolgálás”-on át, az oktatásig, VR- és okosszemüvegek segítségével.

Az M800/M80 további tulajdonságai közé tartozik a tárolás és biztonsági mentések készítésének céljából beépített USB és SD kártya kiterjesztés, amely nagy méretű megmunkáló programok biztonságos kezelését teszik lehetővé, míg a kiemelkedő megbízhatóságot, sebességet és üzemidőt egy stabil merevlemez biztosítja. A sokfajta nyílt hálózatú protokollal való együttműködés (pl. CC-Link, PROFIBUS DP és EtherNet/IP) miatt a rendszer könnyen integrálható egy nagyobb üzemi környezetbe. Ezáltal a CNC könnyen összeköthető más berendezésekkel is, például robotokkal, szenzorokkal és más perifériákkal.

A Mitsubishi Electric CNC ajánlatát további nagy pontosságú és sebességű kiegészítő szervomotorok, lineáris szervomotorok, közvetlen hajtású szervomotorok és főorsó motorok teszik teljessé.

A CNC- és meghajtórendszereket listázó teljes portfólió a Mitsubishi Electric, digitális átalakulást érintő e-F@ctory szemléletére épül, amely az idei EMO-n, a cég standján is nagy hangsúlyt kapott.

Forrás:Mitsubishi Electric

További információ:

A Mitsubishi Electric hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]