Megjelent a VERICUT 8.1-es verziója

A CGTech bemutatta a VERICUT szoftver legújabb verzióját. A CNC szerszámgépek szimulációját, forgácsolási programok ellenőrzését és optimalizálását végző VERICUT bármilyen additív vagy hibrid megmunkálási feladat elvégzésére képes. A szoftver önállóan is működtethető, de integrálható a piacvezető CAM rendszerekbe is.

“A VERICUT 8.1 számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek egyszerűsítik a CNC gépek szimulációját” – mondta a VERICUT termékmenedzsere, Gene Granata. “A jelenlegi kiadás olyan eszközökre fókuszál, amelyek növelik az NC programozás hatékonyságát, csökkentik a gyártási időt és észlelik a magas költségekkel járó hibákat, mielőtt azok üzemi szintre kerülnének.”

A szoftver újdonságai közé tartozik az Additív modul, a Köszörülés-Lehúzás modul és a Teamcenter Kezelőfelület modul. Számos fejlesztés javítja a VERICUT fő funkcióit is, úgy mint: egyszerűbb metszetképzés, amely kiterjed a gépnézetekre is, X-Caliper méretek címkés megjelenítése modellek esetében, új jelentéssablon-szerkesztő és az egyszerűbb G-kód offsetek. Mindemellett számos ügyfélközpontú fejlesztés és szoftverváltoztatás is teljesült az új verzióban.

Új modul: Additív

A VERICUT Additív modulja egyaránt szimulálja az additív és a hagyományos CNC megmunkálásokat, azok sorrendjétől függetlenül. A két művelettípus együttes szimulálása segít azonosítani azokat az esetleges problémákat, amelyek az additív módszerek integrálásakor léphetnek fel. A felhasználó hozzáférhet a VERICUT egyedi droplet technológiájával tárolt részletes előzményekhez, amelyek a hibaforrások gyors és egyszerű azonosításával jelentős időt takarítanak meg a programozók számára.

vericut_additive_v2

Ez az additív funkció valós lézervédelmet és anyaglerakást mutat, észleli a gép és a munkadarab közti ütközéseket, illetve megtalálja a hibákat, az anyaghiányokat és a rossz anyagelhelyezést. A VERICUT szimulálja a CNC szerszámgép vezérléséért felelős, utólag feldolgozott NC-kódot, biztosítva ezzel az additív funkciók és a lézerparaméterek megfelelő használatát. A felhasználók kísérletezhetnek az additív és szubtraktív folyamatok kombinálásával is az optimális, biztonságos hibrid gyártási módszerek kialakítása érdekében.

“Az additív gyártási alkalmazások új lehetőségeket teremtenek a gyártók számára” – tette hozzá Gene Granata, a VERICUT termékmenedzsere. “A technológia hozzáadásával a VERICUT egyedülálló megoldásokat kínál, amelyek áthidalják az additív gyártáshoz történő tervezés és az adott alkatrészhez legmegfelelőbb gyártási stratégia kiválasztása közt húzódó rést.”

Új modul: Teamcenter Kezelőfelület

A VERICUT Tool Manager 3D forgácsoló szerszámokat importál a Siemens Teamcenter® Product Lifecycle Management (PLM) szoftverből. A VERICUT közvetlenül csatlakozik a Teamcenterhez, így nincs szükség a modellek külső, ellenőrizetlen másolatainak létrehozására. Az NX CAM projektben az adott munkához használt összes szerszám listázva van, melyeket egy lépésben, akár egyszerre is importálhatunk.

vericut_teamcenter

Új modul: Köszörülés-Lehúzás

A VERICUT erősíti a köszörülési és lehúzási műveletek támogatását. A felhasználók szimulálhatják az olyan köszörűkorong-lehúzásokat, ahol egy másodlagos lehúzó szerszámot is alkalmaznak a köszörűkeréken. A VERICUT szimulálja a lehúzás használata közben szükséges dinamikus kompenzációt, akár megmunkálás közben is.

vericut_grinding

Force™ Optimalizáció

A VERICUT Force modulja egy fizika alapú NC programoptimalizáló módszer, amely maximalizálja a forgács vastagságát. A Force több állandó forgácsolóerőt hoz létre, ami jelentős megmunkálási időt takarít meg. A grafikonok és diagramok valós időben jelennek meg és mutatják a forgácsolási körülményeket és erőket. Az adatok segítik a programozókat azonosítani a nemkívánatos forgácsolási körülményeket, amelyeket a grafikon tüskéi mutatnak. A tüskék jelzik az ajánlott paraméterek fölötti erőket, forgácsterheléseket, szerszám-eltolódásokat és anyageltávolítások mértékét.

vericut_force

Az NC program helyzete könnyen megjelölhető, ehhez elég egyszer rákattintanunk a grafikonra. Ezzel párhuzamosan, a grafikus ablakban megjelenik a tényleges forgácsolás. A szerszámpályák előtolásának optimalizálásával a Force csökkenti a megmunkálási időt, meghosszabbítja az eszköz élettartamát és magasabb minőségű készterméket eredményez.

Javított Metszetképzés

A VERICUT új Metszetképzés ablakával egyszerűbben és gyorsabban nézhetünk bele egy alkatrészbe szimuláció közben. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ellenőrizze a megfelelő illeszkedést, és azonosítsa a munkadarab és a gépalkatrészek közötti interferenciát. Gépnézetben a metszetképzési funkciók olyan komplex gépek esetében segítenek, ahol a látási viszonyok korlátozottak. A fejlesztések lehetővé teszik a szimuláció folytatását metszetképzés közben, és a nagyítást az akadálymentes megtekintéshez, a kiemelt hibák jelölése érdekében.

X-Caliper Méretek

Az X-Caliper mérőeszköz egy mérési címkét rendel hozzá a munkadarabhoz, melynek elhelyezése külön állítható az optimális megjelenítés érdekében. Több méret is megjeleníthető a munkadarabon, hogy gyorsan dokumentálhatóak legyenek a kulcsfontosságú mérések, illetve, hogy beállítási ábrákat vagy mérési segédleteket hozhassunk létre. A méretekkel rendelkező képek könnyen hivatkozhatóak a VERICUT jelentésekben.

Továbbfejlesztett Jelentéssablon

A VERICUT Jelentéssablon szerkesztője megkönnyíti az egyedi jelentések létrehozását. A standrad szövegfeldolgozó funkciók használatával, mostantól sokkal egyszerűbben adhatunk hozzá tartalmat a jelentés szerkesztőhöz. A fejlesztések lehetővé teszik a szabványos HTML objektumok használatát, a sablonszerkesztő pedig a sablon tervezése közben mutatja, hogy fog kinézni a végleges jelentés, jelentősen lerövidítve a tervezési folyamatot.

További információ:

A CGTech hivatalos honlapján.