CHIRON Group az EMO 2023 kiállításon – élje át az innovációkat élőben

A számos innováció és új fejlesztés közül nem könnyű kiválasztani azokat, amelyek a gyártást és a termelést elősegítik. Az „Innovatív gyártás” mottó alatt az EMO kiállítás egyetlen rendezvényen igyekszik a legtöbb technológiát felsorakoztatni. Az újdonságokra kíváncsi, és a folyamataikat fejleszteni kívánó érdeklődők a CHIRON Group standjánál is számos érdekességgel találkozhatnak.

A CHIRON Group standjának egyik fénypontja az EMO Hannover 2023 kiállításon: A DZ 22 S marógép elektromos motorházakat munkál meg, élőben.

DZ 22 S maró-eszterga központ: Rendkívül rugalmas és stabil megoldás kis és közepes szériákhoz

Az általánosan alkalmazott állórészekkel ellentétben az elektromos autókban használt stratorházak általában forgásszimmetrikus alkatrészek. A CHIRON Group DZ 22 S maró-esztergagépén a belső kontúrok és csapágyfészkek megmunkálása szabványos szerszámokkal is lehetséges. Emiatt, a maró-eszterga OP10 és OP20 befogórendszerét a bevált megoldás szerint alkották meg.

„Az állórészházak gyártása a marás és esztergálás kombinációjával a DZ 22 S maró-esztergaközponton az optimális megoldás, mely precíz és rendkívül rugalmas a kis szériáktól a közepesekig” – állítja Michael Rothenburger, a Core Workpieces Automotive vezetője. „A motorházak esetében viszont az esztergálási folyamat nehezebben megvalósítható. Az alkatrészek komplexek és a kiegyensúlyozatlanságot kiegyenlítő szorítóberendezések bonyolultak és drágák a hajtóműház és a motorpajzs elhelyezésére szolgáló kiálló karimák miatt. Hogy a nagy termelékenység iránti igényt is kielégítsük, a csapágyfuratok és a csapágyfészkek megmunkálására szolgáló szerszámok a CHIRON Group és partnereinek közös fejlesztése.”

15 Series: A legújabb gépgeneráció

A 15 Series modellekből 2000 óta több mint 4000 megmunkálóközpontot helyeztek üzembe – ez átlagosan minden második nap egy gépet jelent. A gépek a CHIRON Group termékportfóliójának legsokoldalúbb eszközei a kiszolgált iparágak tekintetében.

„A 15 Series megmunkálóközpontok dinamikájuk és sebességük, valamint megbízhatóságuk miatt népszerűek” – mondja Markus Schimansky értékesítési mérnök.

A 15 Series következő generációjának premierje a hannoveri EMO-n lesz. Vezérlése az új Sinumerik One rendszerrel történik, mely egyszerűsített, intuitív kezelést biztosít 22” vagy 24” érintőképernyőkön, Profinet felszereltséggel. Ennek alapján a CHIRON Group SmartLine portfóliójának digitális rendszerei mostantól teljes mértékben kihasználhatók. Schimansky meggyőződése, hogy az intelligens digitalizáció pozitív hatásai a gyártásban rendkívül gyakorlatias szinten jelentkeznek majd. Például az automatikus állapotfelügyeletre szolgáló ConditionLine segítségével. A karbantartás és a javítás célzottan tervezhető a rendszer segítségével, ami viszont növeli a rendelkezésre állást. Egy másik példa a ProtectLine digitális rendszer által biztosított megelőző ütközésvédelem, amely biztonságosabbá teszi a gyártási folyamatot.

A következő generáció a 15 Series által már biztosított széleskörű lehetőségek mellett mostantól a CHIRON Group saját körasztalát is tartalmazza. Az új RTA220 leginkább a könnyűfémek 4 tengelyes megmunkáláshoz használható. A kopásmentes rendszernek a 0°-180°-os pozícionáláshoz a korábbi 0,9 s helyett csak 0,4 s-ra van szüksége. Az alapvető műszaki adatok változatlanok maradnak, a rugalmasság és a termelékenység, valamint a 15 Series gép teljesítménye, dinamikája és stabilitása közötti egyensúly már a mindennapi gyakorlatban is bizonyított. Végső soron ez az egyensúly az, ami a 15 Series megmunkálóközpontjait a CHIRON Group termékpalettájának legsokoldalúbb gépeivé teszi.

Az FZ 08 S mill turn precision+ marógép könnyen biztosítja a gyorsaságot és a mikronos pontosságot hatoldalú, teljes megmunkálással már az első alkatrésztől kezdve.

Magas szintű innováció hatoldalú, teljes megmunkálással

Aki ismeri a marással és esztergálással végzett hatoldalú teljes megmunkálás világát, az tudja, hogy milyen előnyökkel jár a rendkívül pontos, összetett és ezért gyakran nagyon drága termékek megmunkálása. Már a legelső legyártott alkatrésznek is megfelelő méretpontossággal kell rendelkeznie. Az MT 715 two+ és az FZ 08 S mill turn precision+ megállja a helyét, ha ehhez hasonló követelményekről van szó. A megmunkálóközpontok működés közben is megtekinthetőek, és egyértelművé teszik, hogy a hatoldalú, integrált automatizálással ellátott teljes megmunkálás miért jelenti minden esetben a termelékenység növekedését az ügyfelek számára.

Az új MT 715 two+ integrált munkadarab-kezeléssel ideális a multifunkcionális, teljes megmunkáláshoz – akár rúdanyagból – nagyfokú autonómiával.

Micro5: Több mint 100 eladott megmunkálóközpont, a mikromegmunkálás első számú képviselője

A CHIRON Group termékpalettájának legkisebb és leghatékonyabb gépe nagyon rövid idő alatt bestsellerré vált. Ez a megmunkálóközpont mindössze 0,5 kW/h energiaigénnyel, 1 m2 alatti alapterülettel és mikronos pontossággal rendelkezik. A Feed5 automatizálással együtt a Micro5 nagyfokú autonómiát biztosít. Egy 50 x 50 x 3 mm-es munkadarab tízperces ciklusidejével számolva nyolc napnyi automatizált gyártásra képes. A Micro5 és a Feed5 az EMO-n dinamikus és termelékeny nagysebességű marást fog bemutatni, mely igazán figyelemreméltó lesz mindenki számára, aki a precíziós technológiák iránt érdeklődik.

A mikromegmunkálásban a Micro5 a Feed5 kiszolgálórendszerrel kombinálva mutatja meg erősségeit, biztosítva a legmagasabb szintű autonómiát.

Sokoldalú automatizálási megoldások és innovatív szolgáltatások

A myCHIRON segítségével gyorsabban és könnyebben hozzáférhet az pótalkatrészekhez. A CHIRON Group szervizosztálya egy új ügyfélportált mutat be az EMO-n, amelynek középpontjában az új webáruház áll. Az ügyfelek a jövőben a nap 24 órájában, néhány kattintással hozzáférhetnek a gépspecifikus alkatrészlistákhoz, ezt követően meg is rendelhetik a szükséges pótalkatrészeket. A rendelés státuszára, a szállításokra és a számlákra vonatkozó teljes átláthatóság, valamint a közvetlen információáramlás és a gyorsabb folyamatok, továbbá a kínált pótalkatrészek összehasonlíthatósága az új ügyfélportál legnagyobb előnyei. Egy másik újdonság egy új szolgáltatás, mely keretein belül a főorsók felújítása is elérhetővé válik.

A PerformanceFinance révén a CHIRON Group a Siemens Finance & Leasing GmbH-val együttműködve kínálja első all-inclusive lízingcsomagját. Az „All-inclusive” magában foglalja az átmeneti finanszírozást, valamint az adatalapú állapotfigyelést és a kiterjedt proaktív és reaktív szolgáltatásokat, amelyek szintén az ígért teljesítményt célozzák.

A CHIRON Group az automatizálási lehetőségek széles skálájával büszkélkedhet, a robotoktól az integrált megoldásokon át, a portál, cella-, paletta- vagy szállítószalag rendszerek automatizálásáig.

Ami az „Innovatív gyártás” témakörét illeti – Matthias Rapp, a globális marketingért felelős alelnök meggyőződése, hogy „a CHIRON Group felkészült, hogy csapatával támogassa és tanácsokkal lássa el a látogatókat a legjobb gép, szolgáltatás vagy teljeskörű megoldás megtalálásában. Az innováció az, ami segíti az ügyfeleinket abban, hogy minél könnyebben előre mozdítsák vállalkozásukat”.

ForrásCHIRON

További információ:

A CHIRON Group hivatalos honlapján.

A magyarországi forgalmazó ROLATAST hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]