Gyors szerszámváltás a menetmegmunkálásban

Az EMUGE Softsynchro® QuickLock gyors szerszámcserét tesz lehetővé a megmunkáló központokon anélkül, hogy el kellene távolítani a szerszámtartót a szerszámtárból. A felhasználó számára ez nagyobb rugalmasságot és jelentős időmegtakarítást eredményez.

Bild1 Image 1 EMUGE Softsynchro QuickLock

A Softsynchro® QuickLock menetfúró befogó szerszámok az EMUGE Softsynchro® termékcsaládjának legújabb tagjai, amelyek gyorscserélő rendszert tartalmaznak. A menetfúrók ezzel a rendszerrel a teljes szerszám leváltása nélkül cserélhetők, így olyan esetekben célszerű alkalmazásuk, ahol gyakoriak a menetmegmunkálások és többféle méretre van szükség, melyek gyakran váltakoznak; illetve akkor, amikor a szerszámtár mérete nem elég az összes alkalmazott menetméret tárolására.

A kipróbált és bizonyított Softsynchro® rendszer minimális hosszkompenzációja a szerszámtartóba integrált, ez pedig a nyomatékot a nem kívánatos axiális erő átvitele nélkül továbbítja a szerszámok felé. Ezzel optimálisan kompenzálja az axiális hibákat a menetmegmunkálás során.

A gyorscserélő rendszer az EM-Z QuickLock gyorscsere adapterek technológiáján alapszik, amelyekben a menetfúró rögzített és hosszirányban korrigált. Ezek az adapterek előre konfiguráltak, így a szerszámok akkor is beválthatók, ha előtte üresek voltak a szerszámtartók. A radiális hézag a gyorscserélő adapter és a szerszámtartó között minimális és hermetikusan tömített a szennyeződések bejutásának elkerülése érdekében, ezzel biztosított a rendszer magas precizitása.

A gyorscserélő szerszámtartó M4 és M20 közötti menetméretek megmunkálására szolgáló fúrók befogására alkalmas és elérhető az összes általánosan alkalmazott szerszámbefogó kapcsolattal.

További információ

Az Emuge Franken hivatalos weboldalán.