Bűvül az Emuge Franken Punch Tap termékcsaládja

A helikális hidegalakító szerszámcsalád az EMUGE Punch Tap tovább bővül, új változatokkal. Új menetméretek érhetők el öntvények és alumíniumötvözetek megmunkálásához.

Bild1 Image1 Punchtap_Tool_Family

Elérhető a Punch Tap termékcsalád új, bővített termékportfóliója, amellyel akár 75%-os időmegtakarítás érhető a sorozatgyártásban – mindezt rövidebb szerszámpályák segítségével. A menetméreteket mind nagyobb, mind kisebb átmérőkkel megtoldották a termékcsaládban: metrikus menetek már M4-M8-ig elérhetők. A furatmélység ezen átmérők esetén elérheti a 3D-t is, legyen szó öntvények, vagy alumíniumötvözetek megmunkálásáról. Egy másik szerszámváltozat, amelynek geometriája módosításra került: változott az élletörés, így kisebb a szerszámkifutási távolság a megmunkálások során, illetve a menetfúrás hasznos mélysége is megnő.

A nagyobb átmérőkhöz (M7 és M8) új szerszámbefogót fejlesztettek a PT Synchro 12-t. Emellett HSK-A63, HSK-A100, illetve SK 40/50-es kúpok, valamint kérés esetén egyéb technológiák is használhatók.

Számos gépgyártó és vezérlés már támogatja a Punch Tap termékcsalád használatát a programokkal és az alkalmazásokkal. A szerszámoknak az sem jelent akadályt, ha speciális megmunkálási körülményekhez, eltérő gépdinamikákhoz vagy különböző szerszámbefogási stabilitáshoz kell alkalmazkodniuk.

A programkiegészítők még szélesebb alkalmazási lehetőségeket nyitnak a Punch Tap termékcsalád előtt – erre pedig minden bizonnyal szükség is lesz 2018-tól, amikor a termékcsalád használatának lehetősége a teljes ipar előtt megnyílik. (Korábban csak az autóipar számára volt elérhető.)

További információ

Az Emuge Franken hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]