Baykal rugalmas plazmavágó gép

A Baykal vállalat által forgalmazott BPL-H plazmavágó szerszámgépek magas termelékenységet, biztonságos munkavégzést és kiemelkedő minőséget nyújtanak a felhasználóknak. A több vágófejes elrendezés, illetve az állítható üzemmódok nagy megmunkálási szabadságot engednek az üzemeltetőknek, akik így hatékonyabban és gyorsabban gyárthatják termékeiket.

Több, mint fél évszázados tapasztalatával a Baykal a világ egyik vezető lemezmegmunkáló nagyvállalata. A több, mint 60.000 négyzetméteres gyárterületen dolgozó közel 700 szakképzett alkalmazottjának feladata, hogy magas minőségű, megbízható szerszámgépekkel, lemezvágó-, stancoló-, prés- és megmunkáló berendezéseket hozzanak létre. A minőségorientált termelés és az innovatív hozzáállás eredményeképp a vállalat mára a világ egyik vezető exportőrévé vált az iparágban: megrendelőik a világ számos országában elégedetten használják az általuk szállított gépeket.

BPL-H-plazma

Ennek a portfóliónak része a BPL-H plazmavágógép, amely a kisvállalati termeléstől a nagy üzemek kiszolgálásáig nyújt megoldást a lemezvágás területén. Különlegesen termelékennyé teszi a berendezést, hogy akár négy vágófejjel is működhet, illetve az áramerősség is széles tartományban (50 – 400 A) állítható. Emellett kiemelendő, hogy a géppel lángvágás is végezhető, így sokoldalúan alkalmazható a különböző vastagságú és tulajdonságú lemezek megmunkálása során.

Több megmunkálás egy időben

A Baykal BPL-H plazmavágó gép több vágófej egyidejű használatát teszi lehetővé, amellyel jelentősen megnövelhető a termelékenység és bonyolultabb vágások is hatékonyan megvalósíthatók.

Nagy precizitásának köszönhetően a vékony lemezek vágása során is pontos vágások kivitelezhetők, mechanikai pontossága a katalógusadatok szerint ±0,05 mm. Ehhez 30 m/perc-es pozícionálási sebesség párosul. X és Y irányban precíziós csúszóvezetékek (aszinkron motoros hajtással), a vágófejek vertikális mozgását pedig golyósorsók biztosítják. Természetesen a megbízhatóságért nem csak a mozgások és a technológia, hanem a gép szerkezeti felépítése is felelős. A pozícionálási pontosságot az asztal egyedi tervezése, a gépváztól független kialakítása garantálja, legyen szó bármekkora asztalterhelésről. 

Erősített megvezetés

Az oldalsó vezetékek megerősített elemei a lángvágás pontosságát szolgálják, akár 300 mm-es lemezvastagság és 60 m-es géphossz tartományig.

BPLHresim3

A megmunkálás során bekövetkező meghibásodások, balesetek ellen véd a fejek biztonságát szolgáló szabadalmaztatott eljárás és az automatikus vágófej-magasság állítás. Szintén munka- és balesetvédelmi okokból fontos kiemelni a szerszámgép füst és porelszívó rendszerét, amely a megmunkálás minőségét és a kezelőszemélyzet egészségét szolgálja. A Windows alapú CNC vezérlés könnyű kezelhetőséget jelent a könnyebb üzemeltetés érdekében.

Az alapfelszereltség mellett választhatóak fúrómodulok (egyedi és több szerszámos rendszerek), amelyekkel 6-20 mm átmérőjű szerszámok is munkára foghatók. Az élletörő modul segítségével akár vékony lemezek élletörései is pontosan elkészíthetők. Mivel a gép alkalmas lángvágásra is, így természetesen választhatók kimondottan lángvágó egységek is a berendezéshez. Mindezek mellett beépített víztartály is igényelhető a rendszerhez.

Forrás:Baykal

További információ:

A Baykal szerszámgépek hazai forgalmazója a GE-CO Hungary Kft honlapján.

Megosztás
[
    ]