Az LWR infrakamerák akár 1500 °C-ot is képesek mérni

Az Optris PI 450 és PI 640 infrakamerák mostantól nagyobb hőmérséklet-tartományban képesek mérni, akár 1500 °C-ig. Ez lehetővé teszi, hogy a két nagyfelbontású kamerát a korábbinál szélesebb felhasználási területen alkalmazzák. 

Ezek a kamerák egy igazán széles 200-1500°C-ig terjedő dinamikus méréstartománnyal rendelkeznek, így számos különböző helyen használhatók. A hőkezelési eljárásokban, ahol a magas hőmérsékletek általánosnak számítanak, a folyamatos, egy kamerával végzett mérésre is lesz ezentúl lehetőség.” – magyarázta Dr. Ulrich Kienitz, az Optris ügyvezető igazgatója.

optris-pi-up-to-1500

Magas felületi hőmérsékletek mérhetők az LWIR kamerákkal

Mostantól az Optris LWIR kameracsaládja 5 tagból áll, (7.5 – 13 µm), melyek felbontása 160 x 120 pixel. A két nagyfelbontású darab, 382 x 288-as, illetve 640 x 480-as felbontással rendelkezik, és 200-1500°C-ig képesek méréseket végezni. Ebben a hőmérséklettartományban a rendszer pontossága ±2 %. Hűtés nélkül 0°C – 50°C-os üzemi környezetben képes üzemelni a PI 640, es, míg a 450-es modell akár 70°C-os környezetben is használható. Hűtéssel pedig 3150°C-ban is képesek dolgozni.  

Nagy hőmérsékletű alkalmazások méréstartomány-váltás nélkül

Ezeket a kamerákat magas hőmérsékletű folyamatokban használhatják. Ebbe bele tartozik például az acélipar, ahol a kamrák belső falát folyamatosan figyelni kell. Más, innovatív eljárásokban, mint az SLM technológia, a hőmérséklet elérheti a 900 °C-ot, amelyet szintén folyamatosan mérni kell. Az üvegmegmunkálásban szintén folyamatos hőmérsékletellenőrzésre van szükség. Az ilyen folyamatokban jól használhatók az Optris széles mérési tartománnyal rendelkező hőkamerái.

További információ

Az OPTRIS hivatalos weboldalán.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]