A Hexagon Manufacturing Intelligence bemutatta új HTA mérési megoldásait

A Hexagon Manufacturing Intelligence olyan technológiákat mutatott be, amelyekkel gyorsabb és pontosabb mérések végezhetők az ipari alkalmazásokban. A HTA megoldások sorozata a gyors és precíz megoldásoktól az ultraprecíziós méréseket lehetővé tévő koordináta mérőgépekig terjed.

Hexagon-Manufacturing-Intelligence-Launches-HTA-Measurement-Solution-Range

A technológiai csomag segítségével a hosszmérések még hatékonyabban integrálhatók a termelési folyamatokba, mivel csökkennek a mérési ciklusidők és részletes adathalmazok keletkeznek.

A HTA rendszerek a Hexagon által szabadalmaztatott HP-O optikai lézerferométeres szenzort alkalmazzák, amely nagy sebességű precíz, érintésmentes méréseket tesz lehetővé és jelentősen csökken használatával a mérések elvégzésére fordított idő – ez leginkább komplex, bonyolult alkatrészek esetén szembetűnő, mint amilyenek a fogaskerekek, a vezérműtengelyek vagy a bordázott darabok. A szenzorsorozat hat konfigurációból áll, így a mérési feladatnak leginkább megfelelő változat állhat a felhasználók rendelkezésére. A HTA rendszerek a nagy teljesítményű szenzor mellett egy professzionális koordináta mérőgépből állnak, amely forgóasztallal rendelkezik, így szimultán négy tengely mozgásával tudja támogatni a szkennelési feladatokat. Emellett a csomag része a QUINDOS metrológiai szoftver is. Az új megoldások gyors szkennelést tesznek lehetővé és valósidejű adatokat szolgáltatnak, ami az autó-, repülőgép- és egyéb iparági felhasználók számára elengedhetetlen a termelékenység fenntartásához.

A HTA sorozat bevezetését a GLOBAL Advantage HTA platform bemutatása követte, amellyel egy repülőgépmotor alkatrészeinek mérését végezték. Ez a megoldás szintén a HP-O multiszenzort használja, ezzel állapítja meg a lapátkarakterisztika megfelelőségét és az egyéb geometriai formák gyártási pontosságát.

“A HTA koncepció eredetileg a repülőgépmotorok gyártói számára került kifejlesztésre, hogy megfelelő sebességet biztosítson a mérésekhez, majd ezt a technológiát más szegmensekben is elkezdték használni,” mondta Ingo Linder, a koordináta mérőgép termékek üzletágának igazgatója. “A nagy teljesítmény és a pontosság a mérések kivitelezése során lehetővé teszi, hogy a gyártóvállalatok optimalizálják a termelési folyamataikat és versenyképesek maradjanak a piacon. A HP-O szenzorok nagy rugalmasságot kölcsönöznek számunkra, így biztosak vagyunk benne, hogy a HTA megoldások számos iparágban jelentős eredményeket fognak elérni.”

Forrás:Hexagon

További információ

A Hexagon hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]