A CERATIZIT S.A. felvásárolta a KOMET GROUP GmbH-t

A mameri, luxemburgi központú CERATIZIT csoport a mai napon bejelentette, hogy 2017. október 12-ei hatállyal felvásárolta a besigheimi, németországi központú KOMET GROUP vállalatot. Az ügylet még versenyhatósági jóváhagyásra vár.

Jacques Lanners (left), Chairman of the Executive Board of the CERATIZIT Group, and Dr. Christof Bönsch, CEO of the KOMET GROUP, after the contract signing

Jacques Lanners és Dr. Christof Bönsch, a szerződés aláírása után

„A piaci környezet zavart keltő változásai hatalmas kihívást jelentenek a KOMET számára. A CERATIZIT által történő felvásárlás új lehetőségeket teremt a fenntartható növekedésre” – mondta Dr. Christof Bönsch, a KOMET GROUP ügyvezető igazgatója. „A vállalat átvételével kimagasló technológiai szakértelmű és széles piaci hozzáférésű új globális szereplő jelenik meg a piacon” – tette hozzá Dr. Bönsch. „Ezzel új szintre emelkedik a két cég között régóta fennálló partneri kapcsolat” – nyilatkozta örömmel Jacques Lanners, a CERATIZIT csoport ügyvivői testületének elnöke. „A lépés új távlatokat nyit meg az ügyfeleink és az alkalmazottaink számára” – tette hozzá Lanners.

Erősebbé válik a KOMET

A CERATIZIT elkötelezett a németországi gyártási és innovációs központja megtartása mellett. „Az alkalmazottaink pozitív és vonzó jövő elé tekinthetnek, mivel a magántulajdonban levő CERATIZIT a telephelyei fenntartható fejlesztésére törekszik” – mondta Bönsch. A „KOMET 2026” stratégia megvalósításának folytatása is garantálja a munkahelyek biztonságát.

Összevont forgácsolási szakértelem

A KOMET márka központi szerepet kap a CERATIZIT csoport forgácsolási stratégiájában. A cég a jövőben még erősebb partner lesz az ügyfelei számára a forgácsolási technológia minden területén, az esztergálástól a maráson át a teljes furatmegmunkálásig. „Az alapanyag-fejlesztés, a szinterezési technológia, a forgácsolás és a bevonatolás műszaki szakértelmében érvényesülő szinergiák döntő fontosságúak és jelentős hozzáadott értéket biztosítanak az ügyfeleink számára” – magyarázta Lanners.

A digitalizáció ösztönzése

A digitalizáció növekvő fontossága meghatározó témakör a CERATIZIT és a KOMET jövője szempontjából. A KOMET kiváló pozíciót vívott ki magának ezen a területen a „Digital Productivity Solutions” (digitális termelékenységi megoldások) nevű rendszerével és fontos szerepet fog kapni a CERATIZIT csoportban az Ipar 4.0 terület innovatív termékeinek kifejlesztésében. A digitális megoldások kínálata mellett a KOMET két kapcsolódó üzleti területen is megjelent: a „Productivity Components” (termelékenységi elemek) és az „Engineered Productivity Solutions” (kidolgozott termelékenységi megoldások) célja kifejezetten a termelékenység növeléséhez szükséges szerszámok biztosítása az ügyfelek számára.

Megoldások teljes választékát kínáló szakértő

A CERATIZIT és a KOMET együtt az 5 legnagyobb globális szereplő között lesz a forgácsolószerszámok nemzetközi piacán. Több mint 9.000 alkalmazottjával és világszerte 34 gyáregységével az ügyfeleihez közel tudja előállítani a termékeit. A vállalatcsoport termékportfoliója irányadó színvonalú és minden főbb forgácsolási technológiára kiterjed.

Sikeres növekedési stratégia

A felvásárlás a CERATIZIT sikeres növekedési stratégiájának folytatását jelenti, amely megduplázta a vállalatcsoport értékesítési forgalmát az elmúlt tíz évben és megerősítette a pozícióját a meghatározó piacain. A most egyesülő két cég egymást kiegészítő termék- és ügyfélportfoliói által létrehozott szinergiák középtávon új növekedési lehetőségeket fognak teremteni.

ForrásCERATIZIT GROUP

További információ:

A CERATIZIT GROUP hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]