Újdonságok a VICIVISION kínálatában

A VICIVISION M új kiadása számos új megoldást tartalmaz, mindezt verhetetlen ár-érték aránnyal.

Új izgalmas funkciók a végfelhasználók számára

  • Megvilágított munkatér: A szoftver által mutatott élőkép a munkadarabról a munkatér LED megvilágításának köszönhetően tiszta és jól visszaadja a darab állapotát.
  • Nagyobb munkatér: A munkatér megnövelése lehetővé teszi nagyobb alkatrészek vizsgálatát.
  • Új, ergonomikus munkadarab-rögzítés: Az új, kézreálló darabrögzítő-fogantyú elegendően széles markolattal rendelkezik, kialakítása pedig mind a jobb-, mind a balkezes használatot támogatja. Az elhelyezésének köszönhetően sem rögzítéskor sem a szorítás oldásakor nem akadályozza a munkatér belátását, így használata még biztonságosabb.
  • Új ütközők a szenzorok védelmében: A visszahúzható szenzorok a munkadarab betöltése és eltávolítása közben is használhatók, védelmüket pedig speciális ütközők garantálják.

M1: Az ideális kiegészítő többorsós és hosszesztergákon történő gyártáshoz

Egyszerű csatlakozók és kisebb tengelyek mérésére alkalmas, 60×300 mm-ig. A nagyobb befogási kapacitásnak köszöngetően akár 120 mm átmérőjű darabok is rögzíthetők a mérőgépben. A fejlesztéseknek köszönhetően most még gyorsabb, így csökkenti a mérések idejét, ezzel kategóriájában új szintet állít be.

vici1

M2: Ugyanolyan könnyen mér nagy tengelyeket, mint a kisebb darabokat

Az átlagos tengelyek mellett akár erőátviteli munkadarabok mérésére is használható, melyek mérete akár 140×600 mm is lehet. A megnövelt befogási teljesítménnyel nem okozhat problémát a 240 mm-es átmérőjű darabok rögzítése sem.

vici2

M3: Nagy tengelyek mérésére fejlesztve

Kimondottan nagy munkadarabok mérésére fejlesztett mérőgép az autóipar és a tehergépjármű-ipar számára. A mérési tartománya: 140×900 mm. Csakúgy, mint az M2, akár 240 mm-es átmérő befogására is képes.

vici3

A Techno sorozat újdonságai

A széria változatossága megbízható viszonyítási alapot kínál. A sorozat által kínált széleskörű mérési lehetőségeknek köszönhetően jól alkalmazkodik a jelen és a jövő gyártási és mérési kihívásaihoz.

vici4

40 mm-től 180 mm-es átmérőig és 300-1250 mm-es munkadarabhosszig jelenthet megoldást a Techno sorozat, a termeléshez maximálisan igazodó mérésekben.

Magas felbontás: Részletese képek néhány pillanat alatt.

Méretellenőrzés műhelyszinten: Az összes esztergált alkatrész mérése közvetlenül a gyártási folyamatláncba illesztve is elvégezhető.

Nagyobb termelékenység kisebb sorozatok esetén is: Az átállások gyorsak és egyszerűek, így a mérések elvégzése is hatékonyabb.

Egy mérési rendszer akár több CNC esztergához is: Egyetlen rendszer képes több esztergával együtt dolgozni és több operátor keze alá dolgozni.

A gyártást a tűrésmezőn belül tartja: Csökken a gépleállások ideje, mivel a mérőgép azonnal visszajelzést ad az eltérésekről, anélkül, hogy a munkaállomást el kellene hagyni. Mindez a selejtszám csökkenésében is megmutatkozik, hiszen a megelőző lépések a trendgrafikonok alapján elvégezhetők.

VICIVISION Tool Loop: Lehetőség van arra, hogy a szerszámgép összeköttetésben álljon a mérőgéppel, így a mérési adatok alapján valós időben végezhető a szerszámparaméterek korrekciózása. Ezzel kiiktathatók az emberi hibákból származó eltérések és felgyorsítja a szerszámadatok beállítását. Minden darab a gyártás után közvetlenül szállítható lesz.

A mérőgép növeli a termelékenységet: A gépkezelők függetlenné válnak a munkavégzés során és a szerszámparaméterek már azelőtt átállíthatók, hogy selejt keletkezzen. Tehát csökken a selejtek száma és a gépleállási idő.

A VICIVISION és a LAMATEC is várja a látogatókat az EMO 2017 kiállításon szeptember 18. és 23. között a 6-os kiállítócsarnok D-12 standján. 

További információ

A VICIVision hivatalos magyarországi forgalmazója, a LAMATEC honlapján.

A VICIVision hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]