Találkozzon a FANUC újdonságaival a 2017-es EMO Hannover kiállításon

“Rendszerek összekapcsolása az intelligens gyártásért.” – ez a 2017-es EMO jelmondata. Európa legnagyobb fémmegmunkálási szakvására idén az Ipari dolgok Internetére (IIoT) helyezi a hangsúlyt, így a kiállítók is ezt a tematikát követik. Nincs ez másképp a FANUC terveivel sem, okos megoldásokat állítanak majd ki a rendelkezésre álló területen.

A FANUC elsősorban IoT és AI megoldásait helyezi majd előtérbe a szakvásáron. Összekapcsolt, önállóan működő hatékony gyártórendszerek koncepcióját és az iparban is jól alkalmazható mesterséges intelligencia megoldásokat láthatnak majd az érdeklődők.

Felügyeleti szoftver és Deep Learning

Újdonságként mutatkozik be a kiállításon az MT-LINKi applikáció, amely egy gyártásfelügyeleti szoftvercsomag. A felügyeleti rendszer lényege, hogy távoli megfigyelést tesz lehetővé: PC-n követhetők vele a gyártási események.

unnamed

A mesterséges intelligencia alkalmazási területéről is bemutatnak egy újdonságot, méghozzá a Deep Learning funkciót, melyet egy iRVision vizuális érzékelőrendszer használatával demonstrálnak egy robotos alkalmazásban. A funkció által a robot tanulás útján egyre jobban fogja megérteni feladatát az alkalmazásban, egyre jobb eredményeket felmutatva. Ezt fogja demonstrálni a gyártó standján is az installáció.

Robotújdonságok

Természetesen a japán gyártó magas minőségű robotkínálatának legújabb darabjait sem rejti el a látogatói szemek elől. A standon helyet kap majd egy R-2000iC/210WE mosórobot, amely a legújabb fejlesztések mentén még ellenálóbb lett a változatos környezeti hatásokkal szemben, az alkalmazási területén belül. A repülőgéiparban elterjedten alkalmazott M-2000iA/1700L robotkar – mely kategóriájában a legnagyobb teherbírású precíziós robot – sem maradhat le a kiállításról. A kiállítótérben helyet kap még a kollaboratív robotok bemutatására szolgáló terület is, itt az akár 35 kg-os teher emelésére alkalmas CR-35iA és a CR-7ia lesz látható. A gyártó készül még egy pályakövető robotmegoldással is.

Újdonság a megmunkálások területén

A gyártástechnológiai újdonságok közül kiemelendő a Fine Surface Technology (FA), amely a CNC gépeken létrehozott mart felületek minőségének javítását célozza.

unnamed (1)

Mindemellett a FANUC megmunkáló központjaival is találkozhatnak az érdeklődők a standon, számos egyéb látványos installáció mellett. A cél az, hogy az önmagukban is hatékony és termelékeny eszközöket egy komplex, automatizált egységként mutassák be, demonstrálva az Ipar 4.0 követelményeinek való megfelelést.

További információ

A FANUC hivatalos honlapján.