Öntsük formába! – Renishaw vákuumöntészet

A Renishaw vákuum öntészeti technológiája és gépei, a cég kevésbé ismert termékkörébe és technológiái közé tartoznak, de a már jól megszokott minőséget biztosítják az ügyfeleik számára.

renishaw_pic_1

“A vákuum öntőgépek kisszériás termeléshez és prototípus gyártáshoz nyújtanak gyors és hatékony megoldást alacsony belépési költségek mellett. A vákuum kamrában való öntés azért előnyös, mert így a folyadék állapotú szilikongyanta alapanyag buborékmentesen körbefoglalja a mesterdarabot. Lényegében aki rendelkezik a mesterdarab előállításához szükséges technológiával, a továbbiakban gazdaságosan tudja azt kis szériában gyártani a Renishaw technológiájának segítségével.” –árulta el Zeke László, a Renishaw szakértője.

A folyamat lényegében tehát egy műanyag alkatrész reprodukálását jelenti kis darabszámban. Öntőformának két komponensű szilikon anyagot használnak, mely segítségével a mesterdarab felületi jellemzőit könnyedén fel lehet venni és ezáltal pontos alkatrészeket önthetők. A kis darabszám kizárólag a szilikon szerszám élettartamára vonatkozik, mely 20-40 alkatrész öntésére használatos.

image007

Felhasználási területét illetően különböző iparágakban és szegmensekben kerül felhasználásra. Kitűnően illeszkedik olyan cégek gyártási folyamataiba, melyek rendelkeznek valamilyen 3D műanyag nyomtatási technológiával, azonban a kis széria elérése már nem gazdaságos a számukra. A Renishaw vákuumos öntőgépei saját tervezésűek és építésűek. “Szakembergárdánkat sok éves tapasztalattal rendelkező mérnökök alkotják, akik több mint 25 éves vákuumöntési tapasztalattal a hátuk mögött, készséggel nyújtanak tanácsot a gépek és az anyagok kiválasztásával kapcsolatban. Elérhető gépválasztékunk a manuális gépektől egészen a nagy teljesítményű, számítógép-vezérelt, automatizált berendezésekig terjednek.” – tette hozzá Zeke László.renishaw_501_plc

“Az 5/01 gépünk a poliuretán gyanták teljes választékát képes önteni. Egy öntőformából legfeljebb 20-40 alkatrészt lehet előállítani, melyet nagy mértékben befolyásol a két komponensű szilikon minősége. A gép egyszerűen és gyorsan használható. Beüzemelése egyszerű, tanulása gyorsan és könnyen elsajátítható. A technológia legfontosabb része az előkészületekben rejlik. A szerszám elkészítése és a mesterdarab felkészítése az öntésre a folyamat legfontosabb elemei közé tartoznak.”

Amennyiben a technológia felkeltette érdeklődését, lépjen kapcsolatba a Renishaw Hungary Kft-vel.

 

 

Forrás:Renishaw Hungary Kft.

További információ

A Renishaw hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]