Miért crackelsz, ha jogtisztán is használhatod a szoftvert? Igényelj INGYENES SOLIDWORKS diákverziót!

A SOLIDWORKS diákváltozatára minden diák jogosult, és a helyi viszonteladó feladata elküldeni a diákoknak és tanároknak. Az EuroSolid munkatársain keresztül igényelhető diákváltozat otthoni tervezéshez, rajzoláshoz, házi feladatok, tantárgyak, szakdolgozatok stb. elkészítéséhez alkalmazható, ipari folyamatokhoz (profitszerzéshez) azonban nem használható.

Diákváltozat igénylésének menete

A SOLIDWORKS diákverzióért írhatsz az info@eurosolid.hu email címre vagy a support@eurosolid.hu email címre, de a support.eurosolid.hu oldalon keresztül is tudod igényelni. Ez a két oldal egy egységes rendszer része, így elég, ha csak az egyiken indítod el a folyamatot.

Amennyiben a webes felületet választod, legelőször regisztrálj az oldalra a regisztráció menüben.

swstud_01

Ezt követően, kattints rá a Hibajegy beküldése csempére.

swstud_02

A következő ablakon kattints a Következő gombra.

swstud_03

Ezek után tudod kitölteni a hibajegy tárgyát és a szöveges részét.

Amennyiben levelet írsz, a support@eurosolid.hu-ra küld el.

Arra kérünk, hogy mindkét esetben törekedj az egyszerű, érthető fogalmazásra, a tárgy tartalmazza azt, hogy diákváltozatot igényelnél. Ezekre egy-egy példa a következő képeken látható.

swstud_04

swstud_05

Az igényléseket az EuroSolid munkatársainak továbbítaniuk kell a SOLIDWORKS felé, így arra szeretnénk kérni, hogy valamit mellékelj, ami alapján megállapítható, hogy diák vagy. Ez lehet diákigazolvány, képernyőmentés a Neptunból vagy bármi, amit jónak gondolsz. Amennyiben valamilyen adatodat nem kívánod megosztani, akkor azt takard ki nyugodtan (valószínűleg ezekre az adatokra amúgy sincs szükség). Erre egy példát mutatunk a következő képen:

swstud_06

Amennyiben egy magyarországi iskola diákja vagy, és valamilyen külföldi iskolában tanulsz, ezért nincs érvényes magyar diákigazolványod, a külföldit is elfogadják. Ha ezen a diákigazolványon nincs rajta angolul, németül, franciául vagy spanyolul az, hogy diákigazolvány, mellékelj fordítást az igazolványhoz (bármilyen netes fordító megfelel).

Külföldi diákigazolvány fordítással

Külföldi diákigazolvány fordítással

Külföldi diákigazolvány fordítás nélkül

Külföldi diákigazolvány fordítás nélkül

SDK vs. SEK

A diákverzióból három változat érhető el, ez az SDK, SEK és az iskolákba feltelepíthető hálózati változat. A diák változat mindig a tavalyi szoftver, azaz a SW Student 2017-2018 változata a SW 2016-os változatával egyenértékű és általában az SP3-as javítócsomagot tartalmazza, de az SEK esetén az SP5 is telepíthető.

Amennyiben az oktatási intézményedben van feltelepített SW és elérhető benne az összes modul (Simulation, FlowSimulation, Plastics, Motion, Electrical 2D, Electrical 3D, PCB, MBD, Toolbox, PhotoView stb.), akkor azokra a hálózati licencek szabályai vonatkoznak, azaz az intézmény belső hálózatán tudod használni a szoftvert és az összes modult.

Amennyiben otthonra szeretnéd telepíteni a SOLIDWORKS-öt, erre kétféle diákváltozat létezik: az SDK és az SEK. Az SDK a SOLIDWORKS adott évi Standard tudásával egyenértékű, az SEK a SOLIDWORKS Premium, SW Simulation Premium, SW Flow Simulation (és annak mindegyik modulja), SW Plastics Premium, SW Sustainability, SW MBD, SW Electrical Professional, SW Electrical 3D, SW CirtcuitWorks és SW Composer* tudásával rendelkezik.

*A Composer telepítéséhez külön sorozatszám szükséges

*A Composer telepítéséhez külön sorozatszám szükséges

Azok az intézmények, akik rendelkeznek SW SEK hozzáféréssel, korlátozott számú licenchez férnek hozzá, és ezekről az iskola rendelkezik (annyi SEK-val rendelkezik az iskola, amennyi licenc van az intézmény (helyi hálózati) licenckezelőjében). A korlátozott számú licenc miatt, amennyiben szükséged van SW SEK-ra, kérd az oktatódtól. Amennyiben ez nem megoldható, vagy az oktató nem rendelkezik a telepítési kóddal, kérd az oktatód beleegyezését, hogy mellékelje az igénylésedhez (a beleegyezésről készítsen egy képernyőmentést, ami jól olvasható). Ezt követően az EuroSolid munkatársai is el tudják küldeni Neked a telepítési kódot.

Az SDK és az SEK a telepítéstől számítva 365 napig, de legkésőbb a kiadási verzió második évszámát követő év december 31-éig működik. Tehát a SW Student 2017-2018 verzió 2019. december 31-ig használható.
 
Az SEK és SDK funkcióinak az összehasonlítása EZEN A LINKEN érhető el:
 
A pdf-ben látható funkciókon kívül, amennyiben az oktatási intézményed engedélyezte, rendelkezel ingyenes CSWA és CSWP vizsgákkal. A vizsgákról rövid leírást az alábbi linkeken találsz:

http://www.solidworks.com/sw/support/cswa-academic.htm

http://www.solidworks.com/sw/support/38559_ENU_HTML.htm

Amennyiben teljesíted ezeket a vizsgákat, az oklevélen kívül, szerepelhetsz a SOLIDWORKS Certification Centerében (amennyiben engedélyezed a láthatóságot).

A SW Certification Centert EZEN A LINKEN éred el.

swstud_10

A SOLIDWORKS Student változaton kívül a kutatóintézetek számára elérhető a SOLIDWORKS Research Edition változat. Ennek részleteivel kapcsolatban, keress minket nyugodtan az info@eurosolid.hu-n.

SzerzőHetyei Csaba

További információ:

A SOLIDWORKS hivatalos honlapján.

A SOLIDWORKS hivatalos magyarországi forgalmazója, az EuroSolid honlapján.