Idén is várja a látogatókat a Kutatók Éjszakája

Pénteken, szeptember 29-én számos egyetemi, középiskolai és vállalati kutatóközpont nyitja meg kapuit a kíváncsi látogatók előtt, hogy változatos témákban és területeken mutassák be tevékenységüket, vagy annak egy-egy részletét.

394

A Kutatók Éjszakája rendezvényhez idén is csatlakozik Magyarország. Az egész Európában nagy népszerűségnek örvendő fesztivált több, mint tíz éve rendezték meg először hazánkban, és a kezdeti néhány nyitott műhelyhez és laboratóriumhoz tavaly már több, mint 200 intézet csatlakozott.

Az Európai Bizottság Marie Skłodowska-Curie Akciója azért hirdeti meg és támogatja pályázattal is évről évre ezt az eseményt, mert Európa jövőbeli versenyképességének a tudományos kutatás és az innováció a záloga. Kiemelten fontos, hogy felhívjuk erre a fiatalok figyelmét, hiszen ők lesznek a jövő kutatói és fejlesztői.

Az esemény különlegessége, hogy olyan intézményekbe és laboratóriumokba is ellátogathatnak a résztvevők, amelyek az év többi napján nem fogadnak látogatókat. Egyetemi és vállalati kutatóműhelyek, oktatási intézmények műhelyei nyitják meg kapuikat, hogy a délután kezdődő és éjszakába nyúló programok során népszerűsítsék a tudomány különböző területeit.

Több, mint 30 város programjai közül válogathatnak majd, a tervezett foglalkozások és bemutatók száma országosan elérte a kétezret. A legtöbb program előzetes bejelentkezés nélkül is látogatható, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy néhány foglalkozásra érdemes regisztrálni. 

Az esemény kicsiknek és nagyoknak, mérnököknek és nyelvészeknek is kínál izgalmas programokat. A programok teljes listája az esemény hivatalos honlapján a www.kutatokejszakaja.hu-n megtalálható.

További információ

A Kutatók Éjszakája rendezvény hivatalos weboldalán.