Idén is jól teljesített az EMO

Az EMO-tól már-már megszokhattuk, hogy szinte minden rendezési évben túlszárnyalja a korábbi kiállítást. Idén sem volt ez másképp: mind a kiállítók, mind a látogatók száma meghaladta a 2015-ös látogatottsági adatokat. A népszerűséget és az érdeklődés növekedését indokoja az is, hogy a világszinten tapasztalható gazdasági és ipari fejlődés üteme a továbbiakban sem lassul jelentősen.

kép forrása: EMO Hannover

kép forrása: EMO Hannover

Idén több, mint 2200 nemzetközi kiállítóval nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb szerszámgépipari szakvására. A kiállításon számos iparág és megannyi új technológia képviseltette magát, a világ szinte minden szegletéből. A teljes képhez persze hozzátartozik az is, idén kiemelt figyelmet kaptak az egyre szaporodó startup vállalkozások, az Ipar 4.0, a digitalizáció és természetesen az IoT technológiák.

A rendezők célja az volt, hogy a kiállítás teljes mértékig a jelen ipari trendjeire reflektáljon, így a kiállítók is a gépek közötti kapcsolatok, a hálózatba kötött termelőeszközök, valamint az intelligens gyártás területén mutatták be megoldásaikat. Fontos, hogy a legtöbben valóban nem csak termékekkel, hanem valós problémákra adott válaszokkal igyekeztek meggyőzni a látogatókat. Ebbe pedig beletartoztak a kísérőesemények is, ahol szó volt az ipari biztonságtól kezdve a digitalizálódó vállalkozásokon át a teljesen automata gyártásig minden, napjainkban jellemző trendről. A naprakész programokat a kiállításon részt vevő cégek a gyakorlati alkalmazásokon keresztül igyekeztek bemutatni. A standok között sétálva a jövő gyártási környezetében érezhették magukat a látogatók, és itt most nem a távoli, hanem az igen közeli jövőre kell gondolnunk.

A kiállítók véleménye szerint az EMO egy sikeres, trendteremtő rendezvény, ahol szoros üzleti kapcsolatok köttetnek és jövedelmező tárgyalásokat folytathatnak a cégek közvetlenül a leendő vásárlóikkal. Épp ezért a legkisebb cégektől kezdve, a nagy multinacionális vállalatokig sorakoztak fel az ipari szereplők. 

Európa legnagyobb nemzetközi szakvására legközelebb 2019-ben, ismét Hannoverben kerül megrendezésre. Az EMO Hannover 2019 időpontja: 2019. szeptember 16-21. 

Az eseményről készült hivatalos összefoglaló videó ezen a linken tekinthető meg:

További információ

Az EMO Hannover hivatalos weboldalán.