Gőzgéptől a robotokig – forradalom négy felvonásban

Az ipari fejlődés tempóját és a változások mértékét tekintve jelenleg a negyedik ipari forradalmat, a digitalizáció korát éljük. A forradalmi megújulás, a jobbra, újabbra és hatékonyabbra törekvés az életünk számos területét befolyásolja, és ugyanúgy, ahogy a korábbi ipari forradalmak, a negyedik felvonás is komoly változást jelent.

01_historical_path_v2

A változás persze nem csak a technikai és technológiai újdonságok számában és minőségében mérhető, illetve mutatkozik meg, hanem a társadalom, az oktatás és a határterületek átalakulásában is tükröződik. Globalizált világunkban bátran kijelenthetjük, hogy minden mindennel összefügg

A negyedik ipari forradalom és a digitalizáció egyenes következményei a napjainkban tapasztalható munkahely-szerkezeti átalakulások, a gyártás és a termelés formálódása az új technológiák és az automatizáció térnyerése mentén. Éppen ezért hiba lenne a legújabb ipari korról csupán technológiai szempontok szerint gondolkodni, mivel komoly társadalmi átalakulást élünk meg a XXI. században.

Cikkünkben a korábbi ipari forradalmak és az általuk életre hívott társadalmi-gazdasági változások összefüggéseit tekintjük át röviden, rávilágítva a legfontosabb fejleményekre. Ezzel szeretnénk vizsgálati alapot biztosítani a negyedik ipari forradalom által felvetett kérdések és lehetőségek vizsgálatához.

A teljes cikket olvassa el az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán!

 Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a https://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.

Megosztás
[
    ]