Csomagológépek tervezése a Solid Edge segítségével

A hatékony és rugalmas tervezés záloga a megfelelő szoftveres környezet alkalmazása. A Doroti PACK Kft. munkatársai épp ezért az Enterprise Group segítségét kérték ahhoz, hogy 3D-s modellezési környezetben alkothassák meg a legújabb csomagológépeiket.

dorotipack_3

A csóti székhelyű, magyar tulajdonban lévő Doroti PACK Kft. kezdetben csomagológépek felújításával, átalakításával és szervizelésével foglalkozott. Később, az Európai Unióhoz való csatlakozás őket is változásra késztette: elkezdték gyártani saját tervezésű DorPack márkanevű csomagológépeiket, mivel egyre nagyobb igény mutatkozott az új gépek iránt és kevesebb megrendelést kaptak felújításra.

https://www.youtube.com/watch?v=H3BopXMcwBI

Széles kínálat csomagológépekből

A csomagolások tervezése sok szempontot mérlegelő, körültekintő gondolkodást vár el. Ez a csomagológépek készítésénél sincs másképp: minden esetben olyan megoldást kell találni, amely a lehető legbiztonságosabb védelmet nyújtja a csomagolandó terméknek, anyagszükséglete mégis a lehető legkisebb. Így a megfelelő csomagolás készítéséhez rugalmas és hatékony csomagológépekre is szükség van. A DorPack csomagológépek többféle technológia alkalmazásával, mindig az adott feladatra és a termelési volumen figyelembe vételével készülnek.

dorotipack_1

A csomagológépek tervezéséhez elengedhetetlen volt egy 3D-s tervezőrendszer bevezetése. Pallang Sándor, a Doroti Pack ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi felújítási és átalakítási tevékenységhez a 2D-s tervezés elegendő volt, ám az új gépek létrehozásában komoly nehézségeket jelentett volna, ha nem fejlesztenek e téren is. Horváth Szabolcs a cég tervező-beüzemelő mérnöke elmondta továbbá azt is, hogy a 3D-s szoftver nagyobb szabadságot, könnyebb átláthatóságot és gyorsabb gyártást jelent számukra.

A Solid Edge előnyei

Ahogy Horváth Szabolcs is említette, a szoftver egyik nagy előnye, hogy magyar nyelven is elérhető, így a mindennapi irodai kommunikációt nem bonyolította az angol nyelvű szoftverhasználat. A modellek segítségével ráadásul az átméretezések és a rajzkészítés is egyszerűbb. A műhelyrajzokat és összeállítási dokumentációkat néhány mozdulattal tudják létrehozni.

dorotipack_2

Az átállás természetesen nem ment egyik napról a másikra. Azonban a cég képviselői arról számoltak be, hogy az Enterprise Group szakemberei segítségével zökkenőmentessé vált az átmenet. Egy egyhetes tanfolyam keretében a cég tervezőmérnökei megtanulták a szoftverkezelés alapjait, a későbbiekben pedig bármilyen kérdéssel fordulhattak a szoftverképviselethez. Ez a mindennapos feladatok megoldásában hatalmas segítség számukra.

A Doroti Pack Kft.-nél történt átállás jól példázza, hogy milyen feladatok esetén válik a hatékonyság megtartása szempontjából elkerülhetetlenné a 3D-s tervezés kihasználása. A szoftverek bevezetéséhez pedig minden esetben érdemes a képviselet, vagy forgalmazó segítségét kérni, így jelentősen lerövidülhet az átállásra fordított idő.

További információ

A Doroti Pack Kft. honlapján.
Az Enterprise Group hivatalos weboldalán.
A Digitális Ipar honlapon

Megosztás
[
    ]